Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Divocí agresoři útočili v Prachaticích nožem, pěstmi a kopanci

PRACHATICE - 4/10 2021 - 20:10 – Dva velmi agresivní muži útočili v minulém týdnu na několika místech Prachatic. Skončili kvůli tomu ve vazbě.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Minulý týden v úterý dva muži ve věku 33 a 27 let zaútočili v Prachaticích na celkem čtyři lidi. Ve dvou případech šlo zřejmě o vyřizování starých účtů, ale v případě ženy a muže, který jí přišel na pomoc, se útočníci chovali jako pominutí a útočili na lidi, se kterými neměli spory a neznali se s nimi.

Nejprve agresoři podle zjištění policie zaútočili na dva muže v jednom domě. „Nešlo o náhodné útoky,“ řekla pro prachatickoNEWS.CZ prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Útočníci měli s napadenými muži spory a došlo mezi nimi ke konfliktu, při kterém použili nůž a napadené muže pořezali a pobodali. Přesné zprávy o povaze a rozsahu zranění od lékařů policisté v době zveřejnění informací i případu ještě neměli.

Další útok pak následoval večer v domě, kde jeden z agresorů v minulosti bydlel. Dovnitř se dostali násilím a jeden z nich se dožadoval ve svém bývalém bydlišti peněz a věcí od ženy, který tam nyní bydlí. S útočníky však v žádném vztahu nebyla a divocí agresoři se ji snažili vyděsit tím, že nožem dělali rýhy v omítce a rozřezali jí sedací soupravu.

Vyděšená žena zavolala na pomoc známého. „Toho ihned oba obvinění napadli pěstmi a zatlačili do koupelny, přičemž po něm jeden ještě hodil nůž, který se zabodl do dveří. Následně ho opakovaně fyzicky napadali ve vaně pěstmi, šlapali po něm a polévali různými chemikáliemi, které v koupelně našli. Když útok ustal, poškozený vyběhl z bytu ven, kde ho oba agresoři doběhli a opětovně pěstmi a kopanci zbili,“ popsala útok Martina Joklová.

Agresoři nakonec muže ještě okradli o mobilní telefon, a když na místo dorazila policejní hlídka, utekli. Policistům se je ale podařilo rychle najít a zadržet. Skončili pak v policejní cele a byli obviněni z vydírání, ublížení na zdraví, výtržnictví a porušování domovní svobody. Prachatičtí kriminalisté a státní zástupce navíc podali návrh na jejich vzetí do vazby, kterému okresní soud vyhověl.

Zda bylo šílené chování mužů ovlivněno alkoholem nebo drogami, policisté nezveřejnili. Mladší z mužů byl ale zároveň obviněn kvůli distribuci pervitinu. Letos v létě měl podle zjištění kriminalistů prodat nejméně třikrát jednomu člověku 0,3 gramu této psychotropní látky.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Den architektury představil budoucnost horské chaty na Libíně

OBRAZEM: Na svět přišla nová kniha o šumavských převaděčích

OBRAZEM: Nemocnice má novou lékárnu a pět nových bytů

Tématem festivalu Šumava Litera letos bude Pohraniční stráž

Sváteční shakespearovská pošta pohladila prachatickou knihovnu

Recidivista se vetřel seniorce do bytu v domově důchodců a kradl

Vznik nové zahrádkářské kolonie v Prachaticích dostal zelenou

OBRAZEM: Parkem putovala stříbrná paralympijská medaile

OBRAZEM: Komorní duo uctilo u Petra a Pavla svatého Václava

Veřejné piano na prachatickém náměstí lidé přijali a hrají na něj

Galerie Neumannka slavila sedmileté výročí netradičně, fyzikou

Z duelu ředitelů národních parků byl duet, ale fakt zajímavý

Otrávená štěňata zachraňovala veterinářka. Hledá se jejich travič

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena