Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na 150 běžců Hospicové desítky zaplatilo koncentrátor kyslíku

PRACHATICKO - 12/7 2021 - 20:02 – Letošní Hospicová desítka má za sebou desátý ročník. Byl přitom hodně jiný – trval celý měsíc hned ve čtyřech městech.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Hospicová desítka je sportovní charitativní akce na podporu prachatického hospice. Tradičně se běhá v Prachaticích a okolí, ale letos na jaře dostala netradiční podobu, aby odpovídala vládním restrikcím. Běžci se mohli hlásit v internetové aplikaci, ve které si vybírali délku tratě a město, kde desítku absolvují. Běžet pak bylo možné ve městech, kde má hospic svá pracoviště – v Prachaticích, Českých Budějovicích, Strakonicích a Českém Krumlově či kdekoliv a na trasy se závodníci vydávali v květnu individuálně kdykoliv.

Nyní hospic zveřejnil, že se nakonec do desítky zapojilo na sto padesát běžců, což jubilejní ročník činí jedním z nejúspěšnějších. Největší zájem byl o pětikilometrovou trať v Prachaticích a na dobrovolném startovném běžci hospicu poslali 29 800 korun. K tomu pak nadace Divoké husy přidala dalších třicet tisíc korun a za celkovou sumu hospic koupil nový koncentrátor kyslíku. Ten pomáhá například lidem s karcinomem plic nebo po těžkém průběhu covidu.

„Rádi bychom na tomto místě poděkovali Městu Prachatice za finanční podporu a Michalu Pilouškovi za technickou a softwarovou podporu. Srdečně děkujeme také Nadaci Divoké husy, která akci podpořila a výtěžek z běhu zdvojnásobila. A hlavně děkujeme všem účastníkům a těšíme se na další akce,“ uvedla pro novináře Šárka Pechková z prachatického hospice.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Zpestřete si prázdniny se skvělými sýry z farmářského obchodu

Po pádu z elektrokola letěl pro těžce zraněnou ženu vrtulník

Nový typ krádeží se opakuje. Zmizel další katalyzátor z auta

Volarskou městskou galerii znovuotevírá tvůrčí skupina P 89

Lid rozhodl. Na cestě ze sídliště ke hřbitovu vzniknou schody

Jiřina Dolejšková, prachatická Paní Kultura, splnila svou misi

Kašpárek nově nabízí i neotřelé studentské pohádky a dílničky

V bývalé výkrmně brojlerů vytrhali kabely za 400 000 korun

Řidič Renaultu plynule vyjel ze silnice a zdemoloval auto o strom

OBRAZEM: V Lenoře se peče po rozvolnění v komorní atmosféře

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena