Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Táborníci putovali s knihovnou po stopách hrdinů z knížek

PRACHATICE - 31/8 2021 - 15:34 – Příměstský tábor s názvem Po stopách knižních hrdinů připravily pro děti knihovnice oddělení pro děti a mládež.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Lucie Jiraňová a Šárka Polatová, Městská knihovna Prachatice

  

Každý den tábora se nesl v duchu poznávání některé z dětských knížek. Hned první den – v pondělí 23. srpna navštívili účastníci tábora Javorník na Šumavě, kde se setkali se spisovatelem Hynkem Klimek. Ten dětem vyprávěl nejen pohádkové příběhy ze svých Strašidlářů, ale seznámil je také se sympatickým Čumidlem – strašidýlkem, které ohlídá každou dětskou lumpárnu. Při příjemné procházce po Javorníku děti navštívily také slavnou Klostermannovu rozhlednu a měsíční kámen proslulý svými tajemnými účinky.

Nezbytnou výbavou na úterní den byla pláštěnka, neboť nás silný déšť provázel již od rána a po celý den nás neopustil. Vzpomněli jsme si na knižní vyprávění o kapříku Metlíkovi a navštívili jsme rybářské muzeum ve Vodňanech. Poutavé vyprávění zaujalo všechny děti a nakonec jsme vůbec nelitovali, že nám déšť na poslední chvíli změnil plány.

Středa byla jediným slunečným dnem z celého týdne a my se seznámili se sympatickými obyvateli Pohádkové kovárny v Selibově. Čertíci, vodníčci i dráčci jsou už nyní naši kamarádi. Společně s Karkulkou jsme vyrobili dáreček pro svoje maminky, pohádkový dědeček nás provedl po své kovárně a při cestě domů jsme se ještě zajeli trošku vyřádit na Stezku čápa Vodňana do vodňanského lesoparku v Zátiší.

Ani čtvrtý den našeho příměstského tábora nás počasí nešetřilo a většinu našeho pobytu v Novém údolí propršelo. Díky Pavlu Kosmatovi ze Stifterova pošumavského železničního spolku byl ale den s vláčky perfektní! Děti se projely po nejkratší mezinárodní železnici až do Německa. Také úspěšně obstály ve zkoušce drážního skřítka, za což byly pasovány a dostaly diplom. Čaj ve vyhřátém vagónu a oběd v místní restauraci nám udělali dobře v bříškách a dle řádění ve vlaku při zpáteční cestě nikoho ani další deštivý den neunavil.

Poslední den tábora se nám podařilo navštívit Matýskovu stezku ve Zbytinách, která byla původně v plánu na úterý. A pak už nás čekalo jen odpoledne v Prachaticích, pečené buřty a rozloučení. Velké poděkování za finanční přispění na organizaci tábora patří MAS Šumavsko! Díky vzájemné spolupráci s Městskou knihovnou Prachatice si malí táborníci poslední týden prázdnin skutečně užili!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

Volarští a lenorští skauti zvou nové členy do své klubovny

OBRAZEM: Alternativní přednášky a workshopy se vydařily

OBRAZEM: Co dělat, až jednou přijde čas na poslední rozloučení

Otec Karel sloužil plaveckou mši u Schwarzenberského kanálu

OBRAZEM: Příběhy tvoří lepší život s knihovnou i v daleké Ignalině

OBRAZEM: Soustředění mladých zdravotníků letos na horách

OBRAZEM: Letní workshop pro místní děti a jejich kamarády

Mladí zdravotníci na exkurzi u kolegů z Vodní záchranné služby

OBRAZEM: Potřetí se letos plavilo dříví u potoka Schorellenbach

Vimperští Medoy Meikoy rozdávali radost v dětském domově

NÁZOR: Po úpravě Tankovky rozšíříme možnosti jejího využití

Hudba mezi hranicemi: ProvoCantus a Klarinetový soubor

OBRAZEM: První pomoc v život ohrožujících situacích Na půdě

OBRAZEM: V zahradě Domova Matky Vojtěchy zazněl swing

Projektové dny pro mladé zdravotníky nebyly jen o první pomoci

 

 

 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena