Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  NÁZOR: Po úpravě Tankovky rozšíříme možnosti jejího využití

PRACHATICE- 2/8 2021 - 19:18 – Po sametové revoluci opustili vojáci kasárna a Tankovka pozbyla významu, pro který byla vybudována.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Miroslav Lorenc, místostarosta

  

Příspěvek je reakcí na: NÁZOR: Asfaltový povrch na Tankovce je hodně špatný nápad

Její trasa dlouhá 3,6 kilometru a umístěna nad Prachaticemi skýtá v průsecích vzrostlé vegetace krásné panoramatické pohledy na celé Prachatice. Zvláště staré město s červenými střechami domů a dominantní kostel sv. Jakuba jsou často vyhledávány objektivy fotografů.

I před revolucí sloužila Tankovka široké veřejnosti k aktivnímu odpočinku na procházky, běh, venčení čtyřnohých mazlíčků a v zimě běh na lyžích, když byly příznivé sněhové podmínky. Úprava stávajícího povrchu tankové cesty by rozhodně rozšířila škálu sportu pro veřejnost (in-line brusle, koloběžky, kolečkové lyže, ale i kvalitnější jízda na kole).

Krajnice budou vysypány materiálem, který je daleko vhodnější pro běh, než panel nebo asfalt. Plánujeme udělat po celé délce 4 až 5 workoutových stanovišť. Tak, aby si mohli návštěvníci zpestřit pobyt (pohyb) na Tankovce posilováním a gymnastickým cvičením. Začátek tankové cesty je nedaleko našeho nejpočetněji osídleného sídliště.

Dovedu si představit jak čtyřčlenná rodina s dětmi (méně sportovně nadaná) nasedne u staré střelnice na kola a bezpečně, aniž by je ohrožovala motorová vozidla, dojede až k zookoutku a zpět (celkem 7 km).

V současnosti, kdy mezery mezi panely způsobují při jízdě na kole pravidelně drncání a nepříjemné drkotání, by změna povrchu dozajista vylepšila zážitek z výletu (projížďky na kole).

Nechali jsme si udělat u firmy ESLAB (Evropská silniční laboratoř) analýzu a následně doporučení pro technologické postupy, které by odpovídaly všem požadavkům zhotovení a také, aby splňovaly podmínky žádosti pro případnou dotaci, která může činit až 87 % z ceny díla.

Se změnou povrchu Tankovky úzce souvisí využití prostoru po staré střelnici. Výhledově máme určitou vizi vybudovat v místech střelnice všesportovní halu. Okolo haly by mohlo vzniknout sportovně relaxační centrum s pumptrackem, parkourem, skateboardem, dále stellplazt a nástupní místo na cyklookruhy, běžecké okruhy, singltrek.

Věřím, že při většinové shodě mezi zastupiteli a veřejností by celý prostor po staré střelnici mezi ZTV Crčkov a ZTV Osecká přinesl oživení a další možnosti aktivního odpočinku.

VIDEOPREZENTACE projektu úpravy Tankovky

Miroslav Lorenc, místostarosta města Prachatic

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

Hudba mezi hranicemi: ProvoCantus a Klarinetový soubor

OBRAZEM: První pomoc v život ohrožujících situacích Na půdě

OBRAZEM: V zahradě Domova Matky Vojtěchy zazněl swing

Projektové dny pro mladé zdravotníky nebyly jen o první pomoci

Klarinetový soubor hrál o svátcích pro radost i na pomoc Moravě

NÁZOR: Asfaltový povrch na Tankovce je hodně špatný nápad

OBRAZEM: Také senioři z Prachatic jeli na Stašovou a Nárožného

OBRAZEM: Ve Starých Prachaticích děti s radostí přivítaly léto

Prachatičtí country tanečníci pomohou tancem jižní Moravě

Paraplíčko se chystalo na prázdniny a loučilo s předškoláky

OBRAZEM: Předškoláci na Sklace se týden loučili se svou školkou

OBRAZEM: Slavný den v Zahrádce. Rozloučili se tu se školáky

Strunkovičtí prvňáci četli rodičům a byli pasování na čtenáře

 

 

 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena