Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  NÁZOR: Asfaltový povrch na Tankovce je hodně špatný nápad

PRACHATICE - 8/7 2021 - 00:00 – Se zděšením jsem si přečetla článek, že Město Prachatice oprášilo několik let starý projekt úpravy Tankovky.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Hana Švíková, Prachatice

  

Nejde mi o zamýšlené sportovní prvky, ale o úpravy povrchu. Chodívám na Tankovku na procházku se psem asi třikrát týdně a kochám se, jak je tam krásně. Potkávám tam maminky s kočárky, lidi na procházce, turisty, běžce a občas i cyklisty. Nemyslím si, že vyasfaltování povrchu by bylo přínosem pro tento krásný kout nad městem.

Co by to udělalo s lesním mikroklimatem? V uplynulých dnech jsme se přesvědčili, jak rozpálený asfalt sálá a jak je chůze, natož běh po něm nepříjemná. Pokud by se projekt realizoval, položil by se asfalt na stávající panely, které by kopíroval, za pár let by popraskal a vynakládaly by se finance na jeho opravu? - Pokud by se panely vytrhaly a daly někam na skládku, to už by bylo na cenu Ropák Roku.

Když to zastupitelé města nevidí, mám návrh na vyasfaltování jednoho tankodromu a to parkoviště u hřbitova. Ve městě je spousta "flikovaných ulic" po opravách, tam, by peníze na vyasfaltování byly vynaloženy užitečněji, vždyť i spojnice s VI. bytovým okrskem nad bývalými kasárnami je lepší, než některé ulice ve městě. V neposlední řadě se ptám, co na úpravu Tankovky říká Odbor životního prostředí? Co takhle vyhlásit na toto téma anketu znovu?

Ještě mám jednu připomínku na Město Prachatice: Bylo by možné vybudovat přechod a omezit rychlost či umístit radar na silnici na Volary u Hublerovy kaple na Lázně sv. Markéty? Spousta důchodců a rodičů s dětmi tudy míří do Areálu lesních her nebo na Stezku Víly Majolenky a při přecházení této silnice jde téměř o život. Určitě by stačilo trochu dobré vůle a našlo by se řešení.

Děkuji a doufám, že se svým názorem nebudu sama.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Také senioři z Prachatic jeli na Stašovou a Nárožného

OBRAZEM: Ve Starých Prachaticích děti s radostí přivítaly léto

Prachatičtí country tanečníci pomohou tancem jižní Moravě

Paraplíčko se chystalo na prázdniny a loučilo s předškoláky

OBRAZEM: Předškoláci na Sklace se týden loučili se svou školkou

OBRAZEM: Slavný den v Zahrádce. Rozloučili se tu se školáky

Strunkovičtí prvňáci četli rodičům a byli pasování na čtenáře

OBRAZEM: Hajná hora hostila o víkendu nejen jezdecký den dětí

OBRAZEM: Komunitní centrum Na půdě bylo otevřeno pečujícím

V mezigenerační zahradě se hrálo, radovalo a dobře pilo i jedlo

OBRAZEM: Do školky Paraplíčko přijeli za dětmi velcí dravci

 

 

 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena