Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Paraplíčko se chystalo na prázdniny a loučilo s předškoláky

PRACHATICE - 27/6 2021 - 9:30 – Prachatická mateřská škola v České ulici – Paraplíčko za sebou má několik dní nabitých bohatým programem.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Mirka Studená, MŠ Česká - Paraplíčko

  

Prázdniny už klepou na dveře, tak si těch několik posledních dnů ve školce musíme hezky užít. A protože všechny děti mají rády pohádky, nejlepší bude divadlo!

Každá třída si vybrala tu svojí nejoblíbenější, poctivě nacvičila a nazkoušela a divadlo pro celou školku bylo na světě. Nejmenší prvňáci za vydatné podpory svých učitelek zahráli tu O kůzlátkách, druhákům jejich paní učitelky pomohly s pohádkou O Budulínkovi, Budku zvládly děti ze třetí třídy jenom s malou nápovědou. Příběh O Paraplíčku nejstarší čtvrťáci zahráli, zazpívali a zatančili již docela sami.

Jak to v životě bývá, všechno má svůj začátek i konec a na konci je loučení. S předškoláky (a brzy již velkými školáky) se přišla rozloučit opravdu celá školka a poslední vystoupení, které děti v mateřince předvedly, se moc povedlo a sklidilo zasloužený potlesk. Pasování na prvňáky, předání „školkového vysvědčení“ a pohádkových knížek na památku bylo plné smíchu, nikdo nesmutnil. Cestu do svojí školky děti dobře znají a kdykoliv se jim zachce, můžou přijít na návštěvu.

A protože se děti, teď již budoucí prvňáci, ještě chtěly rozloučit s paní učitelkou Jaruškou, která s nimi ve školce prožila celé tři roky, musely se za ní vypravit do Ovesného na chalupu. Cesta vlakem rychle utekla a už se vystupovalo na zastávce. Paní učitelka již na děti netrpělivě čekala, připravila pro ně výborné pohoštění, hodně se povídalo a vzpomínalo. Ani počasí, které moc nepřálo, výlet nedokázalo pokazit a do školky se děti vrátily plné dojmů a zážitků.

Tak školáci, ať se Vám daří a krásné prázdniny všem!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Předškoláci na Sklace se týden loučili se svou školkou

OBRAZEM: Slavný den v Zahrádce. Rozloučili se tu se školáky

Strunkovičtí prvňáci četli rodičům a byli pasování na čtenáře

OBRAZEM: Hajná hora hostila o víkendu nejen jezdecký den dětí

OBRAZEM: Komunitní centrum Na půdě bylo otevřeno pečujícím

V mezigenerační zahradě se hrálo, radovalo a dobře pilo i jedlo

OBRAZEM: Do školky Paraplíčko přijeli za dětmi velcí dravci

OBRAZEM: Živé vile přijeli pomoct čeští a němečtí dobrovolníci

Strunkovická školka pomohla svými kilometry čistit oceány

 

 

 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena