Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Předškoláci na Sklace se týden loučili se svou školkou

PRACHATICE - 18/6 2021 - 14:19 – Konec školního roku se blíží a předškoláky ze Skalky čekají poslední týdny školky, potom prázdniny a hurá do školy.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Ivana Smolenová, Iva Kochmová – MŠ Skalka 

  

Loučení se školkou bývá vždy plné radosti, emocí a překvapení. Stejně tak tomu bylo i letošní rok, i když proběhlo zcela jinak a bez přítomnosti rodičů. Děti si prožily týden plný akcí a dobrodružství.

V pondělí se vydaly na turistickou vycházku s baťůžkem, která vedla až na lesní hřiště Mraveniště. Děti si zde po malé svačince v přírodě vyzkoušely všechny herní prvky a zdolaly většinu překážek. Po krátkém odpočinku v sítích se vydaly na zpáteční cestu, kterou zdatně zvládly a zakončily ji radostným zpěvem písně Sláva nazdar výletu.

V úterý si děti zahrály turnaj v kopané na hřišti. Ve středu kreslily křídami na chodníky, které se během chvíle rozzářily spoustou letních obrázků. Ve čtvrtek čekala děti na školní zahradě ukázka výcviku dravců. Poté si užily společné opékání buřtíků a zpívání u ohně. Nejvíce se děti těšily na páteční dopoledne, kdy proběhlo slavnostní rozloučení se školkou.

Diskotéka, tancování s padákem, společný přípitek dětským šampaňským a předání obrázkové knihy bylo pro děti opravdovým zážitkem. Nyní už zbývá jenom popřát všem našim předškolákům krásné léto a prázdniny a radostný vstup do základní školy.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Slavný den v Zahrádce. Rozloučili se tu se školáky

Strunkovičtí prvňáci četli rodičům a byli pasování na čtenáře

OBRAZEM: Hajná hora hostila o víkendu nejen jezdecký den dětí

OBRAZEM: Komunitní centrum Na půdě bylo otevřeno pečujícím

V mezigenerační zahradě se hrálo, radovalo a dobře pilo i jedlo

OBRAZEM: Do školky Paraplíčko přijeli za dětmi velcí dravci

OBRAZEM: Živé vile přijeli pomoct čeští a němečtí dobrovolníci

Strunkovická školka pomohla svými kilometry čistit oceány

 

 

 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena