zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Na kradeném kole přijel do restaurace, kde nezaplatil za oběd

VIMPERK - 16/12 2022 - 12:10 – Recidivista, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, na sebe upozornil policii tím, že si dal ve vimperské restauraci oběd.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

V sobotu 10. prosince sice ve Vimperku celý den mrzlo, ale to nijak nebránilo jednomu muži na kole, aby si zajel do jedné z místních restaurací na oběd. Na tom si pochutnal, ale pak odmítl zaplatit a tak obsluha zavolala Policii České republiky.

Hlídku čekalo na místě překvapení. Po ztotožnění neplatícího zákazníka se totiž ukázalo, že po něm policisté z Berouna vyhlásili celostátní pátrání, kolo je kradené a muž už byl navíc za majetkovou trestnou činnost souzen.

Vimperští policisté kradené kolo zajistili a budou ho předávat kolegům do Berouna. A zadrženého vyslechli. „Muž uvedl, že jízdní kolo na Berounsku koupil. Poškozené organizaci, které nezaplatil oběd, byly předány jeho osobní údaje, aby věc mohli případně řešit občanskoprávní cestou,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Po výslechu policisté muže propustili na svobodu. Muž nebyl v pátrání proto, že by Policie ČR měla důkazy, že kolo ukradl, ale právě proto, že ho potřebovala vyslechnout.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Otec a syn si všimli neobvyklých stop a pomohli těžce raněnému

OBRAZEM: K adventu patří zabíjačka nebo alespoň vepřové hody

Pachatele vloupání do prodejny u Penny chytli prachatičtí strážníci

Tohoto muže přistihla žena ve svém bytě při krádeži. Znáte ho?

Slunce a noviny musí vyjít každý den - Zdeněk Přibyl se loučí

V půl deváté ráno se zloděj ženě přehraboval v bytě ve skříni

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena