zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Krádeže nářadí se množí. Další zmizelo ze zaparkovaného auta

PRACHATICKO - 22/7 2022 - 12:15 – Za poslední tři měsíce informovala Policie ČR už o šesté krádeži nářadí. Škody při nich jdou často do desetitisíců.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

Zatím poslední případ se odehrál v Kůsově u Stach někdy během soboty až pondělí 18. července. Terčem zloděje tu byl zaparkovaný Renault Master. „Dosud neznámý pachatel odcizil nivelační přístroj, úhlovou brusku značky Bosch, rotační laser a pracovní tašku Stenley, čímž poškozené firmě způsobil škodu za nejméně 20 000 korun,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

O tom, že je nářadí pro zloděje výhodným artiklem svědčí i dalších pět případů, které se v policejních svodkách pro media objevily v posledních měsících. V první dekádě června zmizel například křovinořez a čerpadlo z jedné kůlny v Prachaticích a jedna z vimperských firem přišla o motorovou pilu, brusku, rozbrusku, maznici a nabíječku.

K případům krádeží s větší škodou na Prachaticku v posledních měsících patří také ukradení robotické sekačky na zahradě ve Čkyni na přelomu května a června. Její hodnota byla padesát tisíc korun. A nářadí za 56 tisíc korun zmizelo také z novostavby v Putkově u Zdíkova z 23. na 24. května. Zloděj si odtud odnesl dvě vrtačky, varnou desku, mikrovlnou troubu i rychlovarnou konvici. Vyšší škoda – zhruba 40 000 korun – pak byla odhadnuta i u případu vloupání do klepa obytného domu v Prachaticích. Někdy od začátku dubna do 23. května z něj někdo ukradl i motorovou pilu, brusky, hoblík a pokosovou pilu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Hradlový most přes Vydru je po rekonstrukci a voní modřínem

Dvaadvacátý ročník setkání dřevosochařů ve Vimperku se blíží

U Vimperka se čelně srazila auta. Nehoda má tragické následky

Hledání vody na Libíně je komplikované. Protahuje se i prodražuje

Zloděj se snažil do prodejny dostat dveřmi, skladem i kotelnou

Pokles nezaměstnanosti na Prachaticku se v červnu zastavil

Tvůrčí dílny s Prachatickým muzeem pokračují i o prázdninách

Zloděj prádla a dresů chycený na balkóně dostal tvrdý trest

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena