Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Agresor v bytě bývalé přítelkyně hrozil zabitím s nožem v ruce

PRACHATICE - 5/5 2022 - 13:33 – Prachatičtí kriminalisté aktuálně informovali o vydírání s nožem v ruce, které vyvrcholilo uvalením vazby.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Prachatičtí policisté a kriminalisté se potýkali v dubnu s vyhroceným případem nebezpečného vyhrožování. Jde v něm o agresivního třiačtyřicetiletého muže, který je policistům dobře znám i pro jinou násilnou trestnou činnost a o jeho bývalou přítelkyni a jejího nového přítele.

Vyhrožování začalo na sociálních sítích, kde agresor hrozil novému příteli zabitím. „Následně minulý čtvrtek v Prachaticích vnikl za použití násilí do bytu bývalé přítelkyně, kde zaútočil slovně a poté i fyzicky na poškozeného, který byl uvnitř. Útok vyvrcholil tím, že si útočník na poškozeného přinesl z kuchyně nůž, se kterým mu opět vyhrožoval zabitím, pokud z bytu neodejde,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Nový přítel ženy z bytu raději odešel a na místo pak dorazila hlídka z místního obvodního oddělení a agresivního muže po souhlasu státního zástupce zadržela. Následně si případ převzali prachatičtí kriminalisté, kteří muže obvinili z vydírání a porušování domovní svobody a podali návrh na jeho vzetí do vazby. Ten státní zástupce a soudce akceptovali a agresivnímu muži nyní hrozí až čtyři roky ve vězení.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Lázně žijí! Shooters představili i střelnici a chystají akce pro děti

Jízda u Fefrovského rybníka a Americké zatáčky bude bezpečnější

Ve Volarech otevřeli novou fotovýstavu. Klaní se kráse Šumavy

Netoličtí ochotníci už nacvičují pro Kratochvíli novou veselohru

Prachatické sídliště má nově k dispozici veřejný defibrilátor

Soud smetl pokus o nelogickou bagatelizaci žaloby na starostu

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena