Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Lékaři z Českých Budějovic pomohou se zuby, které nikdo nechce

PRACHATICKO – placená inzerce – Zuby, které nikdo nechce - prořezávají se až v dospělosti mezi 18. a 25. rokem života, o to víc dokážou potrápit.

      

   eVisions Advertising, s. r. o. – foto: unsplash.com   

 

Ano, mluvíme o zubech moudrosti, tedy 3. stoličkách v řadě. Zubech, o které nikdo nestojí, protože s sebou nesou jenom komplikace. Dvacet procent populace jsou šťastlivci, kterým se zuby moudrosti vůbec nezaloží, tedy nemusí řešit případné obtíže. Proč se to stává, není přesně zjištěno. Jisté je, že zubní lékaři mohou lehce zjistit, zda se to týká právě vás.

Stačí udělat běžný rentgen čelistí a máme jasno, potvrzují zubní lékaři z Českých Budějovic. Je to důležité proto, aby se sledoval růst těchto zubů. Mají totiž tendenci růst proti ostatním zubům, do tváří nebo do kosti. Všechny varianty naznačují obtíže. Zuby utlačují ostatní, jsou nadbytečné a nemají v čelisti dostatek místa.

Čištění je první důležitý krok
V neposlední řadě se zvýšeně kazí, protože jsou složitě dosažitelné kartáčkem a lidé na ně při čištění zapomínají. S běžným kartáčkem se k nim obvykle nedostanete, používejte raději jednosvazkový a nezapomínejte na mezizubní kartáček. Jinak se může stát, že se v zubu objeví kaz a bolesti se nevyhnete.

Vytrhnutí je další důležitý krok
Jakákoliv odchylka od správného růstu nebo kazivost zubů moudrosti s sebou nese bolest, tedy užívání léků na bolest zubů, což není ideální stav. Navštivte svého zubaře co nejdřív, aby zjistil, zda nebude nejlepším řešením extrakce, tedy vytržení zubů moudrosti. K tomu dochází v naprosté většině případů, nejste sami.

Způsob extrakce: běžná nebo chirurgická
Vyrostlý zub, který nemá výrazně problematicky skloněné kořeny, lze běžně vytrhnout. Samozřejmostí je lokální anestezie, ale není nutné ránu zašívat a za několik dní se zacelí. Stačí užívat léky proti bolesti zubů. Pokud je podle rentgenového snímku jasné, že bude zákrok komplikovaný, je nutné se svěřit do péče stomatochirurgů. Extrakce probíhá na operačním sále v lokální anestezii. Stomatochirurg musí odklopit dáseň a zub vyndat. Poté ránu zašije. Z preventivních důvodů můžete dostat antibiotika, aby se v místě rány nerozvinul zánět.

Co uleví? Příroda
Kloktejte si přípravky s obsahem heřmánku, šalvěje a hřebíčku. Žvýkáním hřebíčku si ulevovaly už předchozí generace, dneska jsou k dostání hřebíčkové silice. Jistou pomocí je studený obklad v okolí rány po vytrženém zubu moudrosti či natírání oteklé dásně chladivými gely.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Za největším znalcem Šumavy, legendárním Emilem Kintzlem

Z lesa zmizela smrková a borovicová kulatina za 95 000 korun

Najde se opět tak dobrý nápad, jako byly schody ke hřbitovu?

Zloděj si vyhlédl ke krádeži domek a chatu v zahrádkářské kolonii

Požár roubenky na Vacovsku nadělal škodu za pět miliónů korun

Ze skladu zmizely baterie pro fotovoltaické elektrárny za milion

Suchdolší ochotníci se inspirovali pohádkářem Andersenem

Na obchvatu Netolic srazilo auto starší cyklistku. Nepřežila

Nízká nezaměstnanost se Prachaticka držela i dva roky restrikcí

Golf srazil na hlavním tahu nedaleko Strážného urostlého vlka

Pronesl přes pokladnu bednu piva. Dlouho se z ní ale neradoval

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena