Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperští dali na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny také milion korun

VIMPERK - 8/3 2022 - 18:19 – Kvůli pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se dnes sešlo na rychlo také zastupitelstvo ve Vimperku. A uvolnilo pro ně peníze z rezervy.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

 

V pondělí uvolnili jeden milion korun na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny zastupitelé v Prachaticích a dnes 8. března stejnou částku uvolnili z rezervy také zastupitelé ve Vimperku. Poměrně dlouhá diskuse se zabývala řadou detailů, které bude v rámci pomoci nutné řešit, ale hlavní usnesení se týkalo uvolnění peněz.

Milion korun přitom zastupitelé rozdělili tak, že sto tisíc korun půjde na přímou humanitární pomoc, kterou organizuje Český Červený kříž. Má jít hlavně o zdravotnický materiál a vybavení. A devět set tisíc korun je určeno na náklady, které bude hradit město Vimperk v souvislosti s pomocí uprchlíkům na svém správním území.

Svolání zastupitelstva kvůli rozhodnutí o mimořádné pomoci iniciovali i zastupitelé Zdeněk Kutil a Věra Vávrová. Ta na jednání zmínila, že už poskytla azyl ve svých prostorách jedenácti uprchlíkům. Rada města vyčlenění milionu korun také podpořila a ruskou agresi na Ukrajině odsoudila, když přijala následujících usnesení:

Rada města Vimperk, s plným uvědoměním si zkušeností s okupací naší země v roce 1938 a 1968, odsuzuje útok ruských vojsk na Ukrajinu a navrhuje, aby město Vimperk bylo nápomocno lidem, kteří jsou na útěku před válkou na Ukrajině, a poskytlo jim pomoc s ubytováním a finanční pomoc pro zajištění základních potřeb. Dosavadní dění kolem uprchlíků z Ukrajiny je koordinována společně s krizovým štábem Jihočeského kraje. Případné sbírky konkrétní materiální pomoci budou účelově vyhlašovány. Byla zřízena krizová telefonní linka s 24 hodinovým provozem, telefonní číslo je 388 414 365 (Městská policie Vimperk).

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Z trafiky vzal losy a tabákové výrobky za bezmála 160 000 korun

Prachatice daly na pomoc Ukrajině milion a připravují ubytování

Hotel Park otevřel účet pro uprchlíky z Ukrajiny, které přijímá

ŠTÍT se vrátil! V Prachaticích začal svátek amatérských divadel

Městská galerie Volary představuje rodačku, malířku Leny Zweck

OBRAZEM: Expediční kamera se do Volar vrátila s úspěchem

Slovem i obrazem o cestě první sbírky Prachaticka na Ukrajinu

Literární kavárna s Lumírem Vozábalem na ptačích křídlech

Prachatická karavanová stání dostala zelenou u bývalé střelnice

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena