Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice daly na pomoc Ukrajině milion a připravují ubytování

PRACHATICE - 7/3 2022 - 17:49 – Prachatické zastupitelstvo dnes uvolnilo na pomoc válkou zasažené Ukrajině a uprchlíkům z ní milion korun.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Prachatičtí zastupitelé se dnes 7. března sešli k jednání o pomoci Ukrajině narychlo a neplánovaně. Nejprve se 27. února dohodli na neformálním jednání na rozsahu pomoci a dnes ji odhlasovali. Pro bylo všech devatenáct přítomných zastupitelů.

Suma jednoho milionu korun bude rozdělena tak, že 250 000 město pošle humanitární organizaci Člověk v tísni. Další čtvrt milion korun dostane zastupitelský úřad Ukrajiny a půl milionu korun město vyčlenilo na náklady, které už má a bude mít s příjímáním a ubytováváním uprchlíků.

Radnice už pro uprchlíky vyčlenila deset městských bytů, které byly volné. Také pro ně uvolní ubytovnu v bývalých dolních kasárnách, kde je 24 lůžek a také pro případ velkého náporu uprchlíků připravuje alespoň základní ubytování v budově Sovy.

Zastupitelé pak rovněž rozhodli, že dočasně pozastaví partnerství s běloruským Rogačevem jako výraz solidarity s Ukrajinou a jako výraz odsouzení kroků vedení Běloruska, které nelegální a barbarskou invazi na Ukrajinu podporuje. A nakonec zastupitelé odsouhlasili i usnesení, které ruskou agresi vůči Ukrajině odsoudilo. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Hotel Park otevřel účet pro uprchlíky z Ukrajiny, které přijímá

ŠTÍT se vrátil! V Prachaticích začal svátek amatérských divadel

Městská galerie Volary představuje rodačku, malířku Leny Zweck

OBRAZEM: Expediční kamera se do Volar vrátila s úspěchem

Slovem i obrazem o cestě první sbírky Prachaticka na Ukrajinu

Literární kavárna s Lumírem Vozábalem na ptačích křídlech

Prachatická karavanová stání dostala zelenou u bývalé střelnice

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena