Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  S blížící se zimou nezaměstnanost tradičně nepatrně poskočila

PRACHATICKO - 8/12 2021 - 17:13 – Nezaměstnanost na Prachaticku se i s další covidovou vlnou chovala v listopadu standardně a mírně stoupla.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

Míra registrované nezaměstnanosti v našem regionu se v listopadu zvýšila meziměsíčně o dvě desetiny procenta na 2,1 %. To představuje zvýšení počtu lidí bez práce z Prachaticka v evidenci Úřadu práce o 42 na 814. Navzdory další covidové vlně tak statistiky trhu práce vykazují zhruba stejná čísla jako loni, kdy byla nezaměstnanost 2,2 %, a Úřad práce evidoval 849 lidí bez práce.

Spíše než jednotlivé covidové vlny, a s nimi spojené restrikce, tak nezaměstnanost dál tradičně ovlivňují více sezónní vlivy. Za mírným listopadovým nárůstem tak je především konec některých sezónních prací a v zimě opět bude platit, že zaměstnavatelé budou mít o něco lepší pozici při hledání zaměstnanců, když počet lidí hledajících praci opět mírně poroste.

Zajímavé přitom je, jak stabilně se u nás v regionu chovají počty volných míst. Ty se dlouhodobě drží kolem dvou tisíc a zahýbal s nimi mírně jen první a druhý lockdown. Jinak ale bylo před příchodem covidové paniky v listopadu 2019 v nabídce Úřadu práce na Prachaticku 1963 volných míst a nyní po dvou letech je to 1956.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Archeologové a detektoráři na cestě od války ke spolupráci

OBRAZEM: Tvořiví prachatičtí senioři vystavují covidu navzdory

Když se mohlo do ciziny, poklesla národnímu parku návštěvnost

Předplatné do prachatického divadla bude opět ve třech řadách

Ženě zmizely z panelákové sklepní kóje vánoční dárky za 7000

Rozhovor s ředitelem Střední školy ve Vimperku a v Prachaticích

OBRAZEM: Vimperská knihovna ocenila nejlepší lovce perel

Stavba obchvatu Vlachova Březí začne na jaře. Vše je připraveno

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena