Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Předplatné do prachatického divadla bude opět ve třech řadách

PRACHATICE - 7/12 2021 - 9:55 – Přestože nikdo neví, jak se bude situace vyvíjet, milovníci divadla v Prachaticích o předplatné sezony JARO 2022 nepřijdou.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

"Připravili jsme opět všechny tři řady předplatného, ovšem v osekané podobě, kdy v každé řadě budou místo čtyř vždy pouze dvě představení. Toto rozhodnutí přímo navazuje na nejistotu, která v oblasti kultury nyní panuje. Ponechat předplatné v plné verzi je pro nás v této chvíli finančně i produkčně příliš riskantní," uvedla Věra Houšková, ředitelka Kulturních a informačních služeb města Prachatic, pod které zdejší divadlo patří.

Konkrétní nabídka představení vypadá i přesto lákavě. Například diváci v abonentní řadě A shlédnou v květnu představení Komorního divadla Kalich nazvané Na útěku, s Carmen Mayerovou a Terezou Kostkovou. V řadě B je na programu třeba francouzská komedie divadla Pantheon Production Veselé Velikonoce s Martinem Hofmannem či Michaelou Badinkovou. Dokonalá svatba v podání Indigo Company v režii Lumíra Olšovského čeká mimo jiné zase na předplatitele třetí řady Bonus.

"Jezdím na generálky představení a prakticky všechna jsem sama viděla. Většinou se jedná o představení, která jsme společně s produkcí divadel zvažovali a plánovali uvést u nás už dříve. A jsou na dobré úrovni," dodala Věra Houšková.

Stávající předplatitelé prodlouží svůj trvající zájem o předplatné zasláním vyplněné objednávky na e-mail vhouskova@kisprachatice.cz do středy 8. prosince. Další postup je daný - následovat bude faktura, zaplacení a nakonec převzetí abonentek.

Prodej předplatného pro nové zájemce bude probíhat na pokladně Městského divadla v termínu 13. - 15. prosince v čase 15:00 do 17:00 hodin. Výhodami jsou podle slov Věry Houškové nižší cena za vstupenku a stálá místa v hledišti. Ceny na jedno představení jsou na místech v přízemí 800 korun, na balkoně 700 korun a přístavky stojí 600 korun.

"Jako vždycky, někdo si přivstal, jiný se teprve probudí," odpověděla ředitelka KISu na naši otázku, jak se předplatné vyvíjí. "Ovšem očekávám, že zájem půjde celkově možná až o třicet procent dolů. Problém je v tom, že opatření v divadelní kultuře jsou nastavena striktně - buď prokázat očkování proti covidu 19 nebo prodělání nemoci. Už není možné na místě absolvovat samotest, jako to šlo, vcelku s výhodou pro obě strany, dříve. A lidé se také víc bojí," říká Věra Houšková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Ženě zmizely z panelákové sklepní kóje vánoční dárky za 7000

Rozhovor s ředitelem Střední školy ve Vimperku a v Prachaticích

OBRAZEM: Vimperská knihovna ocenila nejlepší lovce perel

Stavba obchvatu Vlachova Březí začne na jaře. Vše je připraveno

Po adventu a čertech ruší prachatičtí radní i novoroční ohňostroj

OBRAZEM: V aule prachatického gymnázia se cvičila Smyslovka

Na uježděném sněhu dostal smyk, poničil plot a skončil na boku

Kontaktní centrum v Prachaticích pomáhá už patnáct let

Prachatičtí klarinetisté uspěli v Medzivodie na on-line festivalu

Prachatická galerie Neumannka představuje šperky Janji Prokić

Nerudovka zapojila do výuky i odborníka na dentální hygienu

Trh práce na Prachaticku se učí postupně žít s restrikcemi

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena