Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Po adventu a čertech ruší prachatičtí radní i novoroční ohňostroj

PRACHATICE - 3/12 2021 - 11:25 – Prachatická rada města pokračuje v omezování společenského a kulturního života a zrušila nově také novoroční ohňostroj.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

V minulém týdnu prachatičtí radní rozhodli o tom, že zruší veškeré městské venkovní akce o adventních nedělích. A zrušili také čertovský rej na Velkém náměstí, který se měl konat zítra. A tento týden radní zrušili také novoroční ohňostroj a přerušili přípravy lednového městského plesu.

U plesu se radní obávají toho, jaké budou platit podmínky a také se bojí nezájmu veřejnosti. A u zrušených venkovních akcí mají strach, zda by město dokázalo zajistit dodržování platných opatření. Z toho plyne, že buď jsou podmínky nereálné, nebo radní připouští neschopnost je realizovat.

Rada města Prachatic zatím projevila v našem regionu nejvíce strachu a zrušila nejvíce akcí z větších měst. Řadu organizátorů veřejných akcí ale restrikce nezastavily, akce se dál konají a podle účasti na nich veřejnost kulturní a společenský život chce a potřebuje.

Navíc čísla pozitivních opět klesají a se stoupající promořeností a proočkovaností stoupá počet lidí, kteří odmítají zbytečné zákazy a nechtějí se řídit jen strachem. Hlavním vysvětlením rušení akcí prachatických radních jsou přitom obavy – strach. Radní se tak dostávají zřejmě do rozporu s veřejností a i proto jejich rozhodnutí vyvolává sílící kritiku.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  OBRAZEM: V aule prachatického gymnázia se cvičila Smyslovka

Na uježděném sněhu dostal smyk, poničil plot a skončil na boku

Kontaktní centrum v Prachaticích pomáhá už patnáct let

Prachatičtí klarinetisté uspěli v Medzivodie na on-line festivalu

Prachatická galerie Neumannka představuje šperky Janji Prokić

Nerudovka zapojila do výuky i odborníka na dentální hygienu

Trh práce na Prachaticku se učí postupně žít s restrikcemi

Ze stodoly zmizela pětačtyřicet let stará motorka za 150 000

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena