Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
Ilustrační foto. HZS JK   Tragická nehoda uzavřela silnici na Lenoru. Jeden člověk zemřel

VOLARSKO - 10/8 2021 - 16:52 – Na silnici mezi Volarami a Lenorou dnes odpoledne došlo k tragické dopravní nehodě dvou aut. Jeden člověk při ní zemřel.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR

  

Podle policejního dopravního zpravodajství došlo k nehodě po patnácté hodině odpoledne mezi Stögrovou Hutí a odbočkou na Soumarský most. „Řidič vozidla Ford S-Max havaroval poblíž Soumarského mostu do stromu. Jeden člověk při nehodě zemřel a další čtyři osoby jsou zraněné. Na místě jsou všechny složky integrovaného záchranného systému a také záchranářský vrtulník,“ uvedl před sedmnáctou hodinou pro novináře policejní mluvčí Jiří Matzner.

Silnice byla kvůli vyšetřování uzavřena a s omezením je třeba tu počítat do večera. Bližší podrobnosti policie vzhledem k probíhajícímu vyšetřování zatím nesdělila.

Záchranná služba krátce po patnácté hodině na místo posílala čtyři posádky pozemní a jednu leteckou. "Záchranáři na místě nalezli celkem pět zraněných osob. Jeden muž zemřel přímo na místě nehody ještě před příjezdem záchranářů. Druhý muž utrpěl těžká mnohačetná poranění a po poskytnutí nezbytné přednemocniční neodkladné péče byl letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Další tři muži utrpěli středně těžká poranění - především v oblasti hrudníku a zad. Všichni tři byli po ošetření transportováni pozemními posádkami do prachatické nemocnice," uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Zemřel bývalý starosta a vzácný člověk Miroslav Bojanovský

Letní sezóna na jižní Šumavě jede. Ale s nejistotou a problémy

Kraj posílá do váhajících Volar a Vimperka mobilní očkovací týmy

Čtyři roky obtěžoval kolegyně vyznáním lásky. Teď čelí obvinění

Vimperk obepne vyhlídková stezka s lavicemi od dřevosochařů

Parky zkoumají, jak prospěje tlení dřeva i hospodářským lesům

Vimperští hasiči používají novou cisternu na terénním podvozku

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena