Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Agresivní útok na strážce parku. Cizinec ho udeřil hlavou do čela

ŠUMAVA - 26/7 2021 - 10:47 – Policie vyšetřuje jedno z nejagresivnějších napadení strážce Národního parku Šumava za posledních několik let.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

K incidentu došlo ve čtvrtek 22. července kolem jedenácté hodiny dopoledne u Černého jezera v Královském hvozdu v místě, kam návštěvní řád parku zakazuje vstup. Třiapadesátiletý strážce parku tu byl na běžné kontrole a narazil na skupinu tří cizinců – dvou mužů a jedné ženy se psem.

Strážce chtěl po cizincích kvůli porušení návštěvního řádu doklady, ale oni tvrdili, že žádné nemají. Když pak začal volat mobilním telefonem policii, napadli ho.

„Jeden z mužů postrčil strážce a ten spadl do jezera. Skupinka cizinců pak pokračovala směrem na Bílou Strž. Strážce použil k telefonování další mobilní telefon a oznámil případ policistům. Následně skupinku dostihl a opět vyzval, ale stejný muž jej slovně i fyzicky napadl, kdy měl v ruce kus dřeva a hlavou jej udeřil do čela. Cizinci pak odešli směrem ke státní hranici,“ řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policie hodnotí případ jako násilí proti úřední osobě a vyšetřování mají na starosti kriminalisté z Klatov. Ti požádali o pomoc i kolegy z Německa, kam cizinci odešli a o spolupráci žádají také českou veřejnost.

Popis podezřelého muže: věk 45 - 50 let, výška cca 180 cm, robustní postavy, krátké vlasy, na sobě měl kostkovanou košili, krátké kalhoty světlé barvy a na hlavě měl kšiltovku. Skupinka osob měla s sebou psa plemene sibiřský husky.

„Policisté žádají občany, kteří se v uvedenou dobu nacházeli u Černého jezera a pořizovali si videa a fotografie místa, zda nemají k dispozici záznam z uvedeného napadení strážce. Fotografie nebo videozáznam můžete zaslat na e-mail: kt.ook.podatelna@pcr.cz nebo kt.oop.zruda@pcr.cz. Děkujeme za spolupráci,“ dodala mluvčí. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Parkbouda má ohromující výstavu osobností: Žili ve Vimperku

U Vlčích Jam srazilo auto motorkáře. Letěl pro něj vrtulník

V programu Parkboudy přišla nyní řada na vimperskou sklárnu

Ubytovna terčem zloděje. Vypáčil dveře do pokoje kvůli hotovosti

Jak vypadalo Prachaticko a Vimpersko před dvěma stoletími?

Continuo přinese v Pokojích do veřejné samoty intimní zpověď

Příští volby budou po čtyřiadvaceti letech bez Roberta Zemana

GLOSA: Oživení vily se podařilo! Festival Vivat Vila je vyprodán

Nad přehradou se srazily dvě dodávky. Na místo letěl vrtulník

Rozhledna na Libíně bude mimo provoz kvůli dokončení opravy

Na dubském zámku se křtila kniha o obnově šumavských křížů

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena