Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Strunkovická školka pomohla svými kilometry čistit oceány

STRUNKOVICE nad BLANICÍ - 9/6 2021 - 10:51 – Děti ze strunkovické mateřské školy se zapojily do celosvětové akce, která má pomoct životu v oceánech.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Kristýna Šimsová, MŠ Strunkovice nad Blanicí

  

Společnost Adidas a Parley for the Oceans již počtvrté zorganizovala charitativní akci Run for the Oceans s cílem zvýšit povědomí o znečištění světových oceánů. Této akce se mohl zúčastnit kdokoliv na Zemi a pomoci tak sportem (běh, chůze, nordic walking, jogging či jízda na vozíku) vyčistit oceány od plastů.

Za každý kilometr mezi 28. květnem a 8. červnem pak vyberou společnosti Adidas a Parley plastový odpad v hmotnosti ekvivalentu deseti plastových lahví z pláží a ostrovů. MŠ Strunkovice nad Blanicí celkem zaznamenala 34 km a vyčistila tak oceány a okolí od 340 kusů pet lahví. Úžasné! 

Paní učitelky s dětmi zavítaly například na místní letiště, do vedlejší vesnice Žíchovec či k bioplynové stanici. Děti během svých cest překonávaly různé přírodní překážky a zažily spoustu nového dobrodružství, zábavy a hlavně hrdosti z nachozených kilometrů.

Jménem MŠ děkujeme všem zúčastněným dětem i paní učitelkám, že společně pomohly udělat svět lepším!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena