ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatický Lipák přivítal návštěvníky až z Brna

ZPRÁVA a OBRAZEM - Česko i Prachaticko za sebou má čtrnáctý ročník Víkendu otevřených zahrad. Přístupná byla i asi nejznámější prachatická soukromá zahrada.

# Neděle 9/6 2024 - TEXT: Tomáš Přibyl

FOTOGRAFIE poskytla Jitka Kottová

Zahradu zvanou Lipák vybudovala a tradičně do ní zve Jitka Kottová v ulici U Lipového dvora. Věnuje se jí přitom tak dlouho a tak pečlivě, že z ní udělala asi nejznámější prachatickou zahradu. Do Víkendu otevřených zahrad se zapojuje dlouhé roky a vždy s velkým úspěchem.

„V sobotu 8. června přišlo kolem padesáti návštěvníků z blízkého i vzdáleného okolí. Nejdále to měl asi mladý pár, který přijel z Brna. Všem, kteří dorazili, děkuji za milou návštěvu. Obzvlášť mě těší, když se návštěvníci na Lipák vracejí,“ uvedla Jitka Kottová pro prachatickoNEWS.CZ.

To, co k Lipovému dvoru láká návštěvníky však není jen samotná zahrada, ale i bohatý program. Jeho součástí byla letos výstava fotografií Kateřiny Přibylové, prodej marmelád Jozefíny Růžičkové, společné cvičení pod vedením Ivy Práškové a v podvečer také koncert prachatické klavíristky a zpěvačky Drahoslavy Satorové.

„Opět se potvrdilo, že při takových setkáních se lidé obohacují navzájem. Dochází ke spontánní výměně rad a zkušeností, doporučení a návodů napříč generacemi. Účastníkům bylo odměnou slunečné počasí a energie místa s hezkým výhledem na Prachatice,“ dodala Jitka Kottová závěrem.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky