ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Dopadena dříve, než kradené kolo rozprodala

ZPRÁVA - Volarským policistům se podařilo překazit pětadvacetileté ženě pokus přilepšit si krádeží horského kola a jeho rozprodejem na náhradní díly.

# Středa 15/5 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

O případech objasněných krádeží jízdních kol prachatický Územní odbor Policie ČR neinformuje často i proto, že jejich vyšetřování bývá komplikované. Nyní však mluvčí odboru o jednom takovém případu informace zveřejnila. Jde o krádež, která se stala v závěru dubna ve Volarech.

Majitel tu odstavil své horské kolo značky BTWIN RockRider do stojanu na kola v Soumarské ulici. Nijak ho přitom nezabezpečil a proto, když se vrátil, bylo pryč. Zhruba po měsíci a půl se však policistům z volarského obvodního oddělení podařilo případ objasnit a najít podezřelou i kolo.

„Podezřelou z krádeže je pětadvacetiletá žena, která odcizené kolo začala již částečně rozebírat na díly. Svým protiprávním jednáním způsobila majiteli škodu za devět tisíc korun,“ uvedla včera 14. května mluvčí prachatického Územního odboru Policie ČR Martina Joklová.

Podle našich informací není podezřelá žena policistům neznáma a kolo rozebrané na díly se chystala rozprodávat. O jejím trestu nyní bude rozhodovat místně příslušný městský úřad ve správním řízení o přestupku. Protože ke krádeži nedošlo vloupáním a škoda nepřesáhla deset tisíc korun, nejde o trestný čin.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky