ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Výstava květinových instalací bude letos mýtická

ZPRÁVA - Interiéry Kratochvíle zaplní přes tisíc květů růží, lilií, chryzantém, anthurií, cymbidií, eustom, buxusu, hedery, ruscusu a mnoha dalších květin.

# Čtvrtek 9/5 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Další výstava květinových aranží na Kratochvíli bude jiná, než v minulých letech. Autoři se pro letošní rok rozhodli upustit od klasických renesančních témat a chtějí návštěvníky vzít do mýtického světa mezi květinami a propojit instalace s antickými, biblickými a mýtickými výjevy, kterými je zámek vyzdoben.

„Naše renesanční interiéry budou bohatě vyzdobeny květinovými aranžemi, které doplní výjevy z mýtických světů. Součástí instalací budou dřevěné sochy, loutky a jiné rekvizity,“ vysvětlil kastelán zámku Petr Šmíd s tím, že výstavu letos připravuje deset zaměstnanců z jihočeských zámků a hradů.

Expozice se pro veřejnost otevře v sobotu 18. května a potrvá do 26. května. Přístupná bude denně kromě pondělí vždy od devíti hodin dopoledne do půl čtvrté odpoledne. Na jejím začátku bude připravena také její večerní prohlídka, ke které bude hrát klarinetové kvarteto z Prachatic a jejíž součástí bude i představení nové zámecké loďky. „Prostor před vilou obsadí bájný phénix, který na začátku večerní prohlídky povstane z popela,“ dodal kastelán.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky