ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na Šumavě se ztratilo rodině na výletě malé dítě

ZPRÁVA - Policie ČR musela v neděli zorganizovat v severozápadním cípu okresu Prachatice pátrání po pětileté holčičce, která se ztratila cestou na Popelnou horu.

# Pondělí 6/5 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Policie hlášení o tom, že holčička se ztratila, dostala v neděli 5. května před půl jedenáctou dopoledne. Na tísňovou linku volala žena, která oznámila, že se dcera ztratila před necelou hodinou při procházce v lese, když šli po zelené turistické trase na Popelnou horu. Ta leží zhruba tři kilometry západně od Stachů a zhruba tři kilometry severně od Zadova.

„Do pátrací akce byli nasazeni nejen policisté prachatického územního odboru, ale také policisté ze sousedního Plzeňského kraje. Přizváni dále byli členové Horské služby na čtyřkolkách a vrtulník letecké služby. Pomoc při pátrání bez váhání přijala také členka záchranářské skupiny RESDOGS se svým speciálně vycvičeným psem na vyhledání osob,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Holčičku se pak podařilo po půl dvanácté dopoledne najít v místě zvaném Sibiř na úpatí Popelné hory. Od místa, kde se ztratila, ušla asi dva kilometry a byla v pořádku. „Pokud se vám ztratí malé dítě, které již dobře chodí, volání na policii zbytečně neodkládejte. Perimetr pro hledání tak zůstane pro pátrací týmy přesnější a šance na včasné nalezení dítěte tak bude mnohem vyšší,“ dodala mluvčí.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky