ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Opilý naboural šest aut a rozlil benzín na pumpě

ZPRÁVA - Prachatičtí policisté zasahovali v sobotu proti namol opilému cizinci. Ten nejprve na sídlišti naboural několik aut a pak se zřejmě pokoušel se zapálit na čerpací stanici.

# Úterý 30/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTOGRAFIE poskytla Policie České republiky

Hlavním aktérem případu je podle dnes 30. dubna zveřejněných informací Policie ČR osmatřicetiletý cizinec. Ten jel v sobotu 27. dubna brzy nad ránem se svým vozem značky BMW po prachatickém panelovém sídlišti a nejprve v České ulici narazil do prvního auta. To ho však nezastavilo, jel dál a po pár desítkách metrů narazil na Náměstí Přátelství u drogerie do dalších pěti aut.

Tím však jeho opilecké řádění neskončilo. „Pěšky přešel do ulice Nebahovská, kde ještě stačil na čerpací stanici rozlít z tankovací pistole na zem zhruba dva litry benzínu, přičemž tvrdil, že by se nejraději zapálil. Na místě byl muž včas zajištěn prachatickými policisty,“ řekla novinářům prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Dechová zkouška ukázala bezmála dvě promile alkoholu. Odhad škody, kterou cizinec způsobil, se pak vyšplhal na zhruba tři sta tisíc korun a rozlitý benzín muž také nezaplatil. Cizinec je obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky