ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Díky přístavbě má škola nejen nový divadelní sál

ZPRÁVA - Vimperská základní umělecká škola už využívá novou přístavbu svého sídla v Nerudově ulici. Výrazně se díky ní vylepšily její prostorové podmínky.

# Čtvrtek 25/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTOGRAFIE poskytla ZUŠ Vimperk

Vimperská základní umělecká škola se do budovy SŠ a ZŠ Vimperk stěhovala v roce 2010. Obě organizace zřizuje Jihočeský kraj, který je i majitelem budovy v Nerudově ulici. V průběhu let se pak ukázalo, že běžný provoz základní umělecké školy volá po úpravě těchto prostor. Například chyběla spisovna i lepší skladovací možnosti.

„Největším problémem byla absence velkého a hlavně samostatného sálu pro výuku literárně-dramatického oboru. Výuka probíhala v koncertním sále a docházelo tak k pravidelnému stěhování a omezování prostoru pro hudebníky,“ vysvětlil pro prachatickoNEWS.CZ ředitel vimperské základní umělecké školy Pavel Vališ s tím, že proto vznikla studie přístavby a díky vstřícnosti vedení SŠ a ZŠ Vimperk a Jihočeského kraje, se ji podařilo před několika týdny dokončit.

Přístavba stála 7,3 milionu korun a postavila ji českobudějovická firma podnikatele Romana Kučery. Hlavní novinkou v nových prostorech je samostatný divadelní sál. „Koncertní sál tak bude po celý týden k dispozici nejen na koncerty, ale také pro výuku komorních her. Vznikly také spisovna a sklad, které nám zcela chyběly,“ dodal Pavel Vališ.

Novinkou je ve škole také sklad kostýmů a oblečení pro taneční obor a dechový orchestr. Ty měla škola dosud uložené ve skříních v šatnách, ve kterých se tak také uvolnil prostor a jsou díky tomu i bezpečnější. Rekonstrukcí rovněž prošla učebna hudební teorie a SŠ a ZŠ Vimperk získala nový vstup do své tělocvičny.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky