ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Young Bohemia je pro klarinetisty pošesté zlatá

ZPRÁVA - Další rok účastí na soutěžních festivalech začali prachatičtí klarinetisté v Praze i tentokrát zlatou cenou. Celkově už jejich osmadvacátou.

# Velký pátek 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO: Archiv Klarinetového souboru Prachatice

Před uplynulým víkendem měl Klarinetový soubor Prachatice už pět zlatých cen z pražského soutěžního festivalu mladých talentovaných hudebníků z celého světa, který nese název Young Bohemia. Letos se konal v Národním domě na pražských Vinohradech už jeho devatenáctý ročník. Prachatický soubor z něho přivezl další zlatou cenu, když byl ve své kategorii jediným českým zástupcem.

„Jako soutěžní repertoár jsme nejen porotcům nabídli jazzovou, filmovou, operní i písňovou tvorbu, tedy velmi široké spektrum hudebních stylů a žánrů. Právě výběr zajímavého repertoáru byl kladně hodnocen porotou. Ovšem ceněna byla i celková vysoká úroveň hudební interpretace a sehranost,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí souboru Jan Hovorka.

Organizátoři byli s prachatickými klarinetisty tak spokojeni, že je požádali o zahrání také na závěrečné slavnostní recepci. Soubor jel do Prahy ve svém tradičním složení Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek a Vít Neužil. Doprovázela ho jako obvykle i zpěvačka Petra Sovová.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky