ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Veřejnost může říct své k návrhu obřadní síně

ZPRÁVA - Návrh nové podoby prachatické obřadní síně bude představen zastupitelstvu. Kromě samotných zastupitelů se k němu tak bude moct vyjádřit i širší veřejnost.

# Úterý 23/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Prachatičtí zastupitelé se sejdou na svém dalším zasedání v pondělí 29. dubna od patnácti hodin v sále Národního domu. Prezentace studie nové podoby obřadní síně je v návrhu programu na předposledním dvanáctém místě. K tomuto bodu není navrhováno zatím žádné usnesení a zastupitelé by tak měli studii po prezentaci vzít pouze na vědomí.

Vzhledem k tomu, jaké kontroverze však vzbudil výsledek i způsob pořízení studie, lze očekávat diskusi. Návrh už ve veřejném prostoru kritizovali i opoziční zastupitelé i nemalá část veřejnosti. Obecně je považováno nové barevné řešení síně v odstínech červené a růžové barvy za ne příliš vkusné.

Zatímco při projednání v radě města se k návrhům nemohou vyjadřovat kromě radních ani ostatní zastupitelé a ani veřejnost, na veřejném jednání zastupitelstva se mohou občané města do diskuse hlásit a svůj názor říct. Navíc může veřejnost vystoupit i v šestnáct hodin, na kdy je plánován bod nazvaný Vystoupení občanů.

Zastupitelé pak mají možnost navrhovat k předloženému materiálu i usnesení a mohou se tak pokusit realizaci návrhu zastavit. Navíc se dá očekávat, že opozice zkusí zvednout i téma možného klientelismu v koalici. Studie totiž byla bez výběrového řízení zadána designérce Heleně Dařbujánové, která je podle informací ze sociálních sítí dlouholetou rodinnou přítelkyní místostarosty Jakuba Nepustila a jeho prostřednictvím byla k vytvoření návrhu oslovena.   

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky