ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Sbírka potravin v prachatickém Lidlu pomohla

ZPRÁVA - Nedávná sbírka potravin a drogistického zboží vynesla v Prachaticích tři sta třicet kilogramů pomoci. Opět ji zajistili dobrovolníci Českého červeného kříže.

# Neděle 21/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytl Oblastní spolek ČČK Prachatice

Oblastní spolek Českého červeného kříže v Prachaticích do sbírky v sobotu 13. dubna zapojil čtyři své dobrovolníky. Spolek sbírku ve spolupráci s Potravinovou bankou Jihočeského kraje připravil už podruhé. Dobrovolníci se vypravili do prachatického Lidlu a podařilo se jim vybrat pomoc vážící zhruba třetinu tuny. Vesměs šlo o potraviny a hygienické potřeby.

„I díky tomu můžeme podpořit uživatele naší sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Krystal, ve které pracujeme ve velké míře s rodinami s osamělými rodiči nebo rodiči se zdravotním znevýhodněním,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ Zuzana Pelikánová z prachatického Oblastního spolku ČČK a dodala. „Touto cestou chceme velice poděkovat všem dárcům, kteří sbírku potravin podpořili.“

Potravinová banka Jihočeského kraje sbírky potravin organizuje dvakrát ročně a získává z nich zhruba deset procent potravinové pomoci, kterou každoročně rozděluje (loni 849 tun). V celém Jihočeském kraji necelé tři stovky dobrovolníků v devětatřiceti obchodech vybraly tentokrát bezmála pětatřicet tun pomoci.

„Naše největší poděkování míří k neuvěřitelným dobrovolníkům. Jsem moc vděčná, že se sbírka stala součástí vašeho života a mnohé tváře jsem viděla už poněkolikáté. Jsem nadšená i z toho, že se každý rok zapojuje více seniorů - dobrovolníků,“ řekla ředitelka Potravinové banky Jihočeského kraje Kristýna Šural s tím, že pomoc je využívána nejčastěji seniory, matkami samoživitelkami a lidmi s tělesným nebo psychickým postižením.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky