ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Volarský V-Band je znovu zlatý mezi jazzbandy

ZPRÁVA - Kapela V-Band volarské základní umělecké školy obhájila po sedmi letech zlaté pásmo a postup do celostátního kola soutěžní přehlídky základních uměleckých škol.

# Úterý 16/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla ZUŠ VOLARY

V-Band, který vede zhruba třináct let Kateřina Pavlíková, si připsal další úspěch do své sbírky. Ve strakonickém kulturním domě byl před několika dny nejlepší v krajském kole soutěžní přehlídky pro jazzové soubory a taneční orchestry základních uměleckých škol. „Postoupit do celostátního kola mohl pouze jeden soubor z celého Jihočeského kraje a to se V-Bandu povedlo,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ ředitel volarské ZUŠ Vít Pavlík.

Před sedmi lety získala kapela zlaté pásmo pak také v celostátním kole. A ve strakonickém kole 10. dubna letos navíc porota ocenila zvláštní cenou také dirigentský výkon umělecké vedoucí souboru Kateřiny Pavlíkové. Nyní přitom V-Band čeká obhajoba celostátního zlatého pásma v Litvínově. Pokud by uspěl, bylo by to už jeho třetí zlaté pásmo v této kategorii.

„Srdečně gratulujeme členům V-Bandu a děkujeme všem našim pedagogům, kteří se podíleli na přípravě souboru. V pátek 7. června držte palce,“ dodal ředitel Vít Pavlík s tím, že tato soutěž je organizována jednou za tři roky, ale poslední ročník před čtyřmi roky byl zrušen z důvodu covidových restrikcí.

V-Band ZUŠ Volary vznikl v roce 2011. Za krátkou dobu se stihl vypracovat mezi nejlepší žákovské soubory v České republice. Tuto pozici potvrdil v roce 2014 získáním zlatého pásma v celostátním kole soutěže jazzových a ostatních orchestrů Základních uměleckých škol. V roce 2015 se stal vítězem rozhlasové a televizní soutěže Concerto Bohemia v kategorii do šestnácti let. V dalším ročníku soutěže jazzových a ostatních orchestrů Základních uměleckých škol v roce 2017 získal V-Band opět zlaté pásmo v celostátním kole.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky