ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Vimperské trhy znají termíny své druhé sezóny

ZPRÁVA - Osvědčené věci, jako třeba místo, čas i program, nechávají organizátoři stejné jako v loňské první sezóně. Přidávají však jeden termín navíc a zvýšila se i podpora města.

# Čtvrtek 11/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Už druhá sezóna obnovených farmářských trhů ve Vimperku začne příští týden v sobotu. Po dobrých zkušenostech se svou spoluprací je opět připraví spolek Marcipáni a radnice. Ta na jejich podporu letos v městském rozpočtu uvolnila osmdesát tisíc korun, což je o deset tisíc korun více než loni. Spolek Marcipáni vytvořilo několik mladých lidí pohybujících se kolem Café Mráz.

Loni se návrat trhů do Vimperka vydařil. Na náplavku u Volyňky, kde se budou konat i letos vždy od osmi do dvanácti hodin, na ně přicházelo v průměru kolem čtyř set návštěvníků. Vybírat si mohli většinou z nabídky zhruba patnácti lokálních producentů potravin a výrobků místních řemeslníků. K tomu nechybělo kulturní vystoupení – většinou hudba v podání místních muzikantů.

Letos se trhy budou konat každou třetí sobotu od dubna do října. Což znamená, že jich bude sedm. To je o jeden více než loni. První je na programu u Volyňky už 2o. dubna. Druhý pak přijde na řadu 18. května a třetí 15. června. O prázdninách jsou plánovány na 20. července a 17. srpna. A poslední dva se uskuteční 20. září a 19. října.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky