ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na Kratochvíli se vrátí Il servitore di due padroni

ZPRÁVA - Po řadě let, kdy tu hráli divadelní verze filmových komedií, se netoličtí ochotníci na Kratochvíli vrátí ke hře, kterou s úspěchem hráli před deseti lety.

# Středa 3/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Netolický ochotnický spolek Tyl čeká letos už třiatřicáté divadelní léto na Kratochvíli a tentokrát sáhli po světoznámé a úspěšné klasice mezi komediemi. Tou je hra Sluha dvou pánů od italského dramatika Carlo Goldoniho. Tyl se s ní do zámecké zahrady vrátí podle principálky souboru Zuzany Leherové po deseti letech. A to i proto, že se Sluhou dvou pánů tehdy slavil u diváků velký úspěch.

„Důvodů pro tento výběr je ale několik. Hlavní roli hraje možnost obsazení herců - abychom pokryli všechny role. Letos budou i alternace. A také Petr Novák, který má na roli Truffaldina patent, slaví kulaté životní výročí a roli dostal jako dárek,“ vysvětlila pro prachatickoNEWS.CZ Zuzana Leherová.

Sluhu dvou pánů netoličtí divadelníci budou hrát na Kratochvíli opět tři prodloužené víkendy a pak s ním vyrazí na obvyklou šňůru představení po okolních obcích. Na zámku se představí od 20. do 23 června, od 27. do 30. června a pak ještě od 3. do 6. července. A 11. července chtějí Netoličtí Sluhu hrát také na Lomci, o den později ve Vadkově a 14. července v Dobčicích.

„Takže plán máme a teď ho jen uskutečnit. Věřme, že se to pod taktovkou režiséra Miroslava Mikeše podaří a že bude hrát i počasí,“ dodala principálka Zuzana Leherová závěrem.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky