ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatice čeká zajímavá kulturní novinka

ZPRÁVA - Divadelní skupina PNUtí přivede do Prachatic v sobotu jihočeské kolo Wolkrova Prostějova a s ním divadla poezie, sólové recitátory a také recitační soubory. 

# Úterý 2/4 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

PNUtí, coby divadelní skupina působící v našem regionu, se věnuje mimo jiné také divadlu poezie a letos přebírá organizování jihočeského kola celostátního festivalu poezie Wolkrův Prostějov. Krajské kolo dosud hostila Třeboň a v Prachaticích PNUtí spojí síly při jeho pořádání s Muzeum české loutky a cirkusu na Velkém náměstí. Už v sobotu 6. dubna.

„Wolkrův Prostějov je festival nejinspirativnějších vystoupení sólových recitátorů, recitačních souborů a divadel poezie. Je to příležitost k setkání interpretů literárních textů, ke vzájemné inspiraci, sdílení tvůrčích postupů a zkušeností, obohacení účastníků, pedagogů a příznivců literatury, přednesu a divadla,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ členka PNUtí a kurátorka Muzea české loutky a cirkusu Hana Patrasová.

V Prachaticích vystoupí recitátoři v kategoriích středoškoláků a dospělých. Nejlepší čeká postup do Prostějova a na přehlídku se může přijít podívat i veřejnost. Organizátoři ji totiž připravují jako inspirativní a přátelské setkání. Kromě vystoupení budou nachystány také hlasové dílny a rozborový seminář se zkušeným lektorským týmem - Aleš Vrzák (režisér Českého rozhlasu), Jakub Doubrava (rozhlasový režisér, zdravotní klaun) a Vít Malota (básník a lektor tvůrčích dílen).

„Závěrem akce bude představení Čtyři z Kytice souboru Teartr Rajdo. Jakub Doubrava a Lukáš Urbanec provedou diváky krajinou Kytice Karla Jaromíra Erbena hlasem, rytmy, hudbou a čtyř Erbenových příběhů,“ pozvala Hana Patrasová.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky