ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatický toxiteam zadržel další dva dealery

ZPRÁVA - Jí je teprve dvacet let, jemu devětatřicet a společně jsou obviněni z prodeje pervitinu a marihuany na Prachaticku. Kvůli drogám už přitom před soudem stáli.

# Pátek 22/3 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTOGRAFIE poskytla Policie České republiky

Tým kriminalistů, který se na prachatickém policejním územním odboru specializuje na drogovou kriminalitu, zadržel v tomto týdnu dva zkušené dealery. Dnes 22. března k případu policisté uvolnili základní informace a podle nich čelí obvinění kvůli nedovolenému nakládání s drogami dvacetiletá žena a devětatřicetiletý muž - oba s trvalým pobytem v okrese Prachatice.

„Oba nejméně od srpna 2023 do svého zadržení 19. března 2024 prodávali či poskytovali zdarma dalším osobám na Prachaticku omamnou a psychotropní látku pervitin a marihuanu. Tohoto jednání se dopouštěli z části jak společně, tak z části samostatně. Za uvedené období poskytli zdarma nebo prodali drogy nejméně třiceti osobám. U pervitinu to bylo v řádech vyšších desítek gramů,“ popsala dosavadní zjištění toxiteamu prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Kriminalisté také dostali povolení k domovní prohlídce u zadržených a při ní našli jak drogy, tak také váhy nebo sáčky, které dvojice plánovala použít při další distribuci. Oba obvinění přitom nejsou pro policisty neznámí, protože kvůli trestné činnosti spojené s drogami už oba před soudem stáli. Stíháni jsou na svobodě, ale v případě odsouzení jim hrozí tentokrát až deset let ve vězení.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky