ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Centrum pomoci rodině je přívětivější pro děti

ZPRÁVA a OBRAZEM - V prachatickém Portusu udělali také díky Fóru dárců z centra pro rodinu přívětivější prostor pro děti a tím pro takzvaná asistovaná setkání.

# Středa 6/3 2024 - TEXT: Tomáš Přibyl

FOTOGRAFIE poskytl Portus Prachatice

Krizové centrum – centrum pomoci rodině prachatického Portusu často pomáhá rodinám i v době jejich rozvratu. V takových obdobích nejvíce trpí samozřejmě děti, kterým centrum pomáhá mimo jiné i takzvanými asistovanými kontakty. Tato setkání poskytují možnost navázat, rozvíjet či udržovat vazbu a kontakt mezi dítětem, které je v péči jednoho z rodičů, a rodičem, který dítě nemá ve výlučné péči. Pracovník krizového centra je při takových setkáních oporou pro rodiče i dítě a zároveň pomáhá vytvořit neutrální prostředí pro obnovení vztahu.

Tomu napomáhá i nové vybavení herny a hracího koutku pro děti v centru. Portus Prachatice ho pořídil díky podpoře z Fóra dárců a programu ČSOB pomáhá regionům. „Vytvořili jsme tak bezpečný a hravý prostor, kde se děti a jejich rodiče cítí dobře. Zakoupené stavebnice, hry, stoleček a židličky pro děti a další vybavení jsou skvělým odrazovým můstkem pro práci s dětmi a jejich rodiči, kteří navštěvují Krizové centrum – Centrum pomoci rodině a dětem. Vybavení herny pomohlo odstranit počáteční obavy dětí a pomohlo rodiči trávit kvalitní a zábavný čas se svým dítětem. Příjemné a bezpečné prostředí podpořilo jejich vztah,“ vysvětlila vedoucí a sociální pracovnice Krizového centra - Centra pomoci rodině a dětem Lenka Turková.

Více o centru najdete na jeho stránkách.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky