ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Gymnázium vyhlásilo sbírku věcí, léků a potřeb

ZPRÁVA - Studenti a učitelé prachatického gymnázia chtějí pomoct ukrajinským válečným sirotkům i traumatizovaným dětem. Do sbírky se může zapojit i veřejnost.

# Úterý 5/3 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Sbírka bude probíhat dva pracovní týdny od 11. do 22. března. V té době bude možné nosit potřebné věci do budovy gymnázia v ulici Zlatá stezka ve všední dny vždy od sedmi do sedmnácti hodin. Případní zájemci o přispění do sbírky mohou své dary také konzultovat předem na telefonu 603 539 618.

„Organizujeme sbírku mírně obnošeného nebo nového oblečení a hygienických potřeb jako připomenutí dvou let od začátku ruské agrese na Ukrajině,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ Jana Vozábalová z prachatického gymnázia s tím, že studenti a učitelé, kteří sbírku organizují, prosí například o dětské punčocháče, ponožky, body pro miminka, trička, mikiny, tepláčky, spodní prádlo nebo malé ručníky. Vhod přijdou také mýdla, plenky, vlhčené ubrousky nebo dezinfekce a medici prosí také o nedobrané léky na bolest či antibiotika.

„Dětské oblečení, obuv a hygienické potřeby budou předány do center pečujících o dětské sirotky, kteří jsou často přivezeni bez náhradního oblečení. A dále do center pečujících o děti s psychickými potížemi a do dětských oddělení nemocnic. Pánské oblečení - tepláky, trička, mikiny, ponožky – dostanou vojáci na frontě,“ dadala k zaměření sbírky Jana Vozábalová.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky