ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Další dar v Rybce pomáhá s úsporou elektřiny

ZPRÁVA - Husinecký azylový dům Rybka získal dar, který mu pomůže s úsporou elektrické energie. Sníží díky němu své výdaje o desítky tisíc korun ročně.

# Sobota 2/3 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Českobudějovická firma Osram Trade věnovala Rybce nové osvětlení. Jeho hodnota je zhruba padesát tisíc korun a jde o moderní úspornou LED technologii, která nahrazuje část starého osvětlení v husineckém sídle azylového domu. Rybka díky tomu ušetří ročně zhruba sedm a půl tisíce kilowatt hodin, což má znamenat při současných cenách elektřiny úsporu zhruba čtyřiceti tisíc korun ročně. A další desítky tisíc korun Rybka ušetří v dlouhodobém horizontu na údržbě nového osvětlení.

„Po několikanásobném zdražení v loňském roce nás samozřejmě trápí náklady, které vydáváme na energie. Bohužel jako sociální zařízení získáváme sice finance na provoz, jiné to je s penězi na investice, které nám chybějí a shánějí se velmi těžko. Proto je tento dar pro nás nesmírně důležitý a znamená zásadní úsporu několika desítek tisíc korun ročně,“ uvedla Eva Dvořáková, ředitelka obecně prospěšné společnosti Rybka provozující azylový dům v Husinci.

Dar, který Rybce významně pomůže, se podařilo zprostředkovat jihočeské Iniciativě Pivoňka. - Rybka poskytuje azyl hlavně rodinám s dětmi a může ubytovat až padesát lidí v nouzi.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky