ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Tolerance divokého parkování na náměstí je pryč

ZPRÁVA - Strážníci prachatické městské policie přestali tolerovat přestupky v parkování na Velkém náměstí v době divadelních a kulturních představení.

# Středa 28/2 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Po léta v Prachaticích patřilo k nepsaným pravidlům, že hlídky městské policie tolerují přestupky řidičů, kteří zamířili do centra na večerní kulturní akci a parkují na Velkém náměstí často doslova kde se dá. Lenivost dojít například do divadla pěšky byla v tomto směru opravdu velká. Nyní ale tato praxe skončila a tolerance je pryč.

Redakci prachatickoNEWS.CZ na to upozornil čtenář, který byl v úterý 27. února večer svědkem toho, jak hlídka strážníků dává řidičům výzvy za stěrač a její počínání i vyfotil – strážníci byli opravdu důslední. Konec tolerance „divadelního“ parkování na náměstí pak potvrdil i ředitel městské policie Ivo Novotný.

„Nesprávné parkování jsme tolerovali, dokud nezačalo obtěžovat lidi, kteří mají zaplacené rezidentské karty a nezačalo se parkovat po chodnících. To jsme se snažili řešit od října po domluvě s ředitelkou Kulturně informačních služeb města Prachatic informováním předplatitelů a přítomností hlídky na Velkém náměstí,“ vysvětlil Ivo Novotný pro prachatickoNEWS.CZ a pokračoval: „Při najíždění návštěvníků divadla řidiči dostávali informaci, nechť zaparkují v Zahradní ulici nebo na Malém náměstí, kde jsou volná místa a v tuto dobu se tam již neplatí. Toto jsme praktikovali do konce roku a situace se hodně zlepšila.“

Jenže nakonec nepomohlo ani to. Nyní na nesprávné parkování na náměstí upozornili hasiči, kterým komplikuje průjezd a znovu se ozvali rezidenti. „Proto jsem rozhodl o kontrole parkování i ve večerních hodinách. O tom, že to dále nebudeme tolerovat, jsme se snažili tři měsíce informovat řidiče při najíždění na kulturní akce a umožnili jsme parkování na komerční zóně náměstí po dobu konání kulturní akce. Dále byla poslána SMS informace předplatitelům. Parkování mimo oficiální parkoviště a komerční zónu nebude tolerováno,“ dodal ředitel městské policie závěrem.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky