ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatice chtějí v celém městě zakázat hazard

ZPRÁVA - Prachatičtí zastupitelé budou v příštím týdnu jednat o nové podobě vyhlášky o regulaci hazardu. Radní v ní navrhují tento nešvar zcela zakázat.

# Čtvrtek 22/2 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

V Prachaticích nyní funguje už jen jedna herna a to Rytíři štěstěny. V lednu se tu však objevila žádost soukromého subjektu o povolení kasina na Malém náměstí. Žadatel nakonec nedoložil splnění všech zákonných povinností a žádost tak byla zamítnuta. A v lednu také začali radní řešit, že by hazard ve městě zcela zakázali.

Na svém posledním jednání proto schválili návrh nové podoby vyhlášky o regulaci heren, automatů a kasin ve městě. „Nová úprava je založena na doporučení a metodice Ministerstva vnitra a Ministerstva financí a vychází rovněž ze zpráv Policie ČR a Městské policie Prachatice,“ vysvětlila pro novináře Jana Hulešová z kanceláře starosty města.

Nová verze vyhlášky v Prachaticích zcela zakazuje hazard a zastupitelé o ní budou jednat na svém nejbližším veřejném zasedání v pondělí 26. února od patnácti hodin ve společenském sále Národního domu.  

 

 

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky