ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

1. máje čeká pokračování rekonstrukce a změny

ZPRÁVA - Vimperská radnice chce v březnu zahájit další část rekonstrukce ulice 1. máje. V jejím rámci se dočká několika změn křižovatka u budovy České pošty.

# Pátek 16/2 2024 – TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Město už vybralo dodavatele stavby. Bude jím firma Strabag, která prováděla i první etapu rekonstrukce od Fišerky ke Zlaté hvězdě. Na tu nyní naváže rekonstrukce části od Zlaté hvězdy až do Suezu zhruba k odbočce do Kostelní ulice. Podle informací od místostarosty Zdeňka Kuncla má stavba stát necelých pětadvacet milionů korun včetně DPH a v případě příznivých klimatických podmínek by mohla začít 18. března.

„Provedení bude stejné, jako v první etapě podle studie, kterou na rekonstrukci máme. Takže chodníky budou mít povrch z kamenné dlažby a komunikace z asfaltu. Včetně malého náměstíčka. Celkový počet parkovacích míst přitom zůstane v této lokalitě zachován,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Zdeněk Kuncl.

Práce by měly začít v úseku od Zlaté hvězdy k poště a celá rekonstrukce by měla trvat zhruba dvě stě dní. Původně přitom tato etapa měla končit u trafiky na malém náměstíčku, ale vedení radnice se nakonec rozhodlo k ní přidat i rekonstrukci Suezu. „Také není v úplně dobré formě, takže jsme se rozhodli, že když už se pustíme do rekonstrukce ulice, opravíme i toto místo, abychom pak nemuseli uzavírat ulici znovu,“ vysvětlil místostarosta.

Pro veřejnost – zejména řidiče – přitom bude po rekonstrukci největší změnou řešení křižovatky u pošty. Nově tu pojedou po hlavní řidiči mířící ze Sadové ulice do centra k náměstí. „Slibujeme si od této plánované změny větší plynulost dopravy v této křižovatce. Například tím, že řidiči jedoucí zespoda nebudou muset dávat přednost jiným vozidlům, pouze chodcům,“ řekl Zdeněk Kuncl. A navíc ve středu křižovatky vznikne takzvaná želva, která řidiče zpomalí, což by tu mělo zvýšit bezpečnost chodců.

 

 

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky