ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Vimperské kino může rozšířit filmovou nabídku

ZPRÁVA - Městské kulturní středisko nakoupilo technologii na promítání ve standardu D-CINEMA. Může díky tomu nabídnout i přenosy z divadel a koncertů.

    

  

# Středa 24/1 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Investicí za necelých devět set tisíc korun se vimperské kino v městském kulturním středisku stalo plně digitálním. Středisko na nákup nové technologie získalo dotaci ve výši čtyř set tisíc korun od Státního fondu kinematografie a plně digitálně začalo promítat na začátku druhé lednové dekády.

„Můžeme díky tomu promítat filmy od všech filmových společností, které jsme dosud neměli možnost v našem kině promítnout, a také nabídnout filmy v premiérových časech,“ vysvětlil dopady investice ředitel Městského kulturního střediska ve Vimperku Tomáš Jiřička. „Zvyšujeme tím také samozřejmě kvalitu obrazu a také zvuk je díky novému zvukovému procesoru přesněji dělen a rovněž kvalitnější,“ dodal.

Nákup nové technologie pak kromě rozšíření filmové nabídky a zkvalitnění zvuku i obrazu přináší kulturnímu středisku novou možnost. Tou je promítání přenosů například z divadelních vystoupení na světových scénách nebo koncertů. Zatím je však středisko podle ředitele Tomáše Jiřičky nepřipravuje a jejich zařazení do programu bude záležet na poptávce od veřejnosti.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky