ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Vimperk čekají vepřové hody pod širým nebem

ZPRÁVA - Na přání občanů vimperská radnice připravuje se zkušenou firmou první vepřové hody v městském parku u Volyňky. Nabídka má být široká.

    

  

# Sobota 20/1 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Město Vimperk přichází s vepřovými hody proto, že na toto téma dostalo od svých obyvatel několik podnětů. A proto, že dospělo k přesvědčení, že připravit takovou akci dobře není v jeho silách, ani v silách městského kulturního střediska, spojuje síly s firmou Food Event. Ta už několik let připravuje foodfestivalové akce a vimperský městský úřad na ni navíc dostal i dobré reference ze Strakonic.

„O náklady se dělíme. Město hradí kompletní doprovodný program a provozní výdaje jako úklid, nutné zábory, požární hlídku, nájem kabeláží a společnost zajišťuje kompletně stánkový prodej jehož je celodenním garantem,“ vysvětlila organizační záležitosti hodů Renata Lešková z městského odboru kultury, školství a cestovního ruchu.

Ve Volarech se přitom o vepřové hody v době adventu stará místní soukromá firma a v Prachaticích loni zkusila hody zorganizovat radnice sama. Vimperk se tak rozhodl jít třetí cestou stojící na spolupráci veřejné instituce a profesionálů. Vepřové hody se díky tomu ve Vimperku uskuteční v sobotu 3. února v době od devíti do šestnácti hodin.

„Připraveny budou klasické zabijačkové speciality jako jitrnice, jelita, prejt, tlačenka, prdelačka nebo ovar,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ Markéta Zajícová ze společnosti Food Event a dodala: „Těšte se také na dobroty z udíren jako klobásy, špeky nebo uzené šunky. Nebude chybět pečené koleno, bůček, žebírka, škvarky a spousta street foodových specialit. Zahřejete se svařákem nebo třeba horkou čokoládou. Sladkou tečkou budou kynuté buchty, koláče a trdelník.“

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky