ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

V Prachaticích začíná pracovat první pánský klub

ZPRÁVA a ROZHOVOR - Na pondělí se chystá první setkání nového prachatického pánského klubu. Chce vzdělávat a pomáhat tím mužům s těžkými situacemi i sebeúctou.

    

  

# Středa 10/1 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Klub zakládá lektor s řadou zkušeností Tomáš Uhlík. „Různých skupin zaměřených na ženy je i v Prachaticích poměrně dost, tak je nejvyšší čas zorganizovat něco podobného i pro chlapy,“ uvedl mimo jiné pro prachatickoNEWS.CZ. Klub se bude scházet ve Vodňanské ulici v Rodinném klubu Tukan a první setkání se chystá už na pondělí 15. ledna.

Tomáš Uhlík nám odpověděl na několik redakčních otázek. Můžete prosím našim čtenářům váš klub blíže představit?
Pánský klub Prachatice je vzdělávací klub pro muže, kteří se chtějí v životě posouvat a pracovat na sobě. Základem je ale přiznat si, že nějaký problém vůbec je. Pamatuji si na jednu svou účast na takovém víkendovém setkání mužů. Při otázce, proč tam vlastně jsme, jsem odpověděl, že ani nevím, že já žádný problém nemám. Při hodnocení na konci pobytu už jsem mluvil jinak. Velmi rádi totiž nad problémovými situacemi v našem životě zavíráme oči.

Kdo za klubem stojí?
Lektorem jsem já a myslím, že jsem chlap jako každý. Když mě potkáte na ulici, nijak nebudu vyčnívat z davu. Při bližším poznání však zjistíte, že už od dvanácti let na sobě pracuji z hlediska osobního rozvoje. Přes třicet let se věnuji řízené kontrole mysli. V průběhu let jsem si vyzkoušel pozici zaměstnance, zaměstnavatele i podnikatele. Vedl jsem týmy lidí, podporoval je v jejich rozvoji, osobnostním růstu, pomáhal lidem při začátcích podnikání a učil je různé techniky. Už při studiu na vysoké škole mě velmi bavilo předávat své znalosti a zkušenosti dál, což jsem při doktorandském studiu hojně využíval. Později v zaměstnání i podnikání, jakmile to bylo možné, jsem školil, učil, lektoroval.

Proč klub vznikl?
Proč to všechno dělám? Dobrá otázka. Sám jsem si několikrát prošel velmi těžkým obdobím, které bylo delší, než mi bylo milé a vím, co mě v těch časech podrželo. Co fungovalo a co ne, jsem si vyzkoušel na vlastní kůži. Jsem tu tedy především proto, aby i ostatní byli připraveni na dobu, kdy zrovna nebude vše podle jejich představ a aby to zvládli s nadhledem a klidem. Určitě neslibuji, že to bude jednoduché, naopak, někdy to bude velmi náročné. Ale můžu s jistotou říct, že ten pocit, ať už z finále nebo dílčích úspěchů, rozhodně stojí za to.

Čemu se bude klub věnovat?
Budeme s chlapy pracovat na budování kvalitní sebeúcty (není ego), budeme pracovat i s technikami mysli. Postupně se budeme posouvat a překonávat osobní hranice. Budeme se scházet i jinde, než jen třeba v práci, v hospodě, při sportu, kde jsou témata hovorů většinou povrchní a neosobní a budeme společně pracovat při pravidelných setkáváních jednou za čtrnáct dní. Občas jsou v plánu i víkendová setkání. Případně je možnost individuálních konzultací. - Naučíme se společně například vytvářet doma bezpečný prostor pro rodinu, zajímat se o prožívání ženy/partnera/kamaráda, řešit krizové situace, neutralizovat stres, řídit své/rodinné finance, řídit a organizovat svůj čas nebo jak na výchovu dětí, jak nalézt svůj životní talent, jak napravit pokažené vztahy rodinné, partnerské…

Kde klub sídlí a je určen i široké veřejnosti?
Setkání se budou konat v Rodinném klubu Tukan, který sídlí ve Vodňanské ulici vedle lékárny Dr. MAX. Klub je určen hlavně pro veřejnost a je volně přístupný. Na setkání je ale potřeba se přihlásit/registrovat přes webové stránky www.panskyklubpt.cz případně přes e-mail, jelikož kapacita prostoru je omezená.

Kde o něm najdou lidé informace?
Některé informace budou na fb @panskyklubpt případně na IG @panskyklubpt, ale nejvíce informací je na webových stránkách. A opravdu nejvíce chlapi zjistí, když přijdou na setkání. Setkání budou nezávazná.

A jaké máte plány na nejbližší období?
Klub se aktuálně rozjíždí. Čeká nás první setkání, které proběhne 15. ledna. Budeme pracovat s tématy, která se týkají každého z nás. Máme v plánu rozjet skupinu chlapů, kteří se budou posouvat. Budou si budovat větší a větší sebeúctu, budou se zlepšovat ve všech možných oblastech a budou si plnit svá přání.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky