ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Dvě nehody zastavily provoz na trati u Bavorova

ZPRÁVA - Policie musela nechat dvakrát za jeden den zastavit provoz na železnici u Bavorova. Nejprve tu u kolejiště uvízlo auto a pak další narazilo do jedoucího vlaku.

    

  

# Úterý 2/1 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

První nehoda se stala v úterý 2. ledna kolem deváté hodiny dopoledne. „Řidič osobního automobilu Hyundai při výjezdu z Bavorova ulicí Pod Mazným sjel s vozidlem mimo komunikaci, kde uvízl spodní částí vozidla a nemohl vyjet. Přední část jeho vozu se zastavila těsně před kolejištěm,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Policisté informaci o nehodě předali dopravci a správci tratě a provoz tu musel být do vyproštění vozu na necelé dvě hodiny zastaven. „Na místě nehody dopravní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Devětapadesátiletý řidič vyvázl bez zranění,“ dodala mluvčí.

A po poledni se 2. ledna dopravní policisté k železnici u Bavorova vraceli znovu. Tentokrát kvůli ohlášené srážce vlaku a osobního auta v ulici Na Drahách. „Nehoda byla hlášena na linku 158 pět minut po dvanácté hodině s tím, že do projíždějícího vlaku jedoucího ve směru z Nového Údolí do Číčenic narazila řidička osobního vozidla Škoda Octavia,“ řekla Jaromíra Nováková.

Vůz řídila třiačtyřicetiletá žena, která podle dosavadních výsledků vyšetřování přehlédla jak značku STOP, tak také vlak, ve kterém jelo dvanáct cestujících. Řidička narazila do boku vlaku a naštěstí nikoho nezranila. „U řidičky i strojvedoucího přítomnost alkoholu policisté vyloučili dechovou zkouškou,“ dodala mluvčí.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky