ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Netoličtí chystají v únoru obnovení masopustu

ZPRÁVA - Milovníci masopustních průvodů se na něj budou moct po letech vypravit znovu i do Netolic. Místní spolek Víc z Netolic tu chce totiž masopust obnovit.

    

  

# Nový rok 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Obnovený netolický masopust už má svůj termín a také pozvánkový plakát. Konat se bude v úterý 13. února před Popeleční středou od šestnácti hodin. Připravuje ho místní spolek Víc z Netolic, který existuje od května 2021 a vede ho předsedkyně Marie Frnochová. Spolek se zaměřuje na ochranu přírody, ale i na akce, o kterých jsme informovali, a které mají stmelovat. Například to byla událost Zažít Netolice jinak nebo loňská Oslava svobody a demokracie.

Sraz masek je plánován před Rychtou, kde by se měl průvod v šestnáct hodin sejít a naladit na veselou notu. Pak vyrazí městem. Spolek přitom nabízí možnost zapojit se i veřejnosti a zveřejnil proto výzvu: Chcete jít v průvodu? Vyrobte si sami nebo s přáteli masku a dorazte před Rychtu, kde bude připraveno občerstvení. Chcete být jedním z míst pro občerstvení hudebníků? Napište nám na vicznetolic@gmail.com. Máte k masopustu co říct? Máte nápad, jak první ročník po letech oživit? Máte k dispozici vyprávění, vzpomínky či fotky z netolických masopustů? Napište nám na vicznetolic@gmail.com. Nemůžete se akce zúčastnit, ale podporujete ji? Řekněte ostatním, aby se k nám připojili!

K tomu, jak netolické masopusty v minulosti vypadaly, poskytlo organizátorům archivní snímky netolické Muzeum JUDr. Otakara Kudrny. Fotografie pochází z šedesátých let minulého století a je na nich vidět, že šlo o velmi oblíbenou událost.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky