ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Novou podobu obřadní síně navrhne designérka

ZPRÁVA - Prachatická městská obřadní síň má dostat novou podobu. Radnice na vytvoření koncepce jejího vzhledu najala za necelých sto tisíc oceňovanou designérku.

    

  

# Nový rok 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

V prachatické obřadní síni loni začaly opravy, na které zastupitelé uvolnili z rezervy osm set tisíc korun. Jde o odstranění nevyhovujících dekorací, vymalování, opravu elektroinstalací a také o částečnou renovaci podlah. A k tomu radní rozhodli, že vznikne koncepce nového vzhledu tohoto reprezentativního prostoru, který veřejnost využívá hlavně při svatbách a vítání občánků.

„Za tímto účelem se prostřednictvím místostarosty Jakuba Nepustila podařilo oslovit ke spolupráci uznávanou designérku Helenu Dařbujánovou, která se podílela na celé řadě významných projektů a má osobní i profesní vztah k našemu městu,“ vysvětlila Eva Suchá z kanceláře starosty v tiskové zprávě.

Helena Dařbujánová je architektka, která se od roku 2009 věnuje i designu a vytváří pod vlastní značkou hlavně nábytek. Šestkrát byla oceněna cenou EDIDA. Její dcera Žofie, která je zpěvačkou, loni zpěvem zahajovala jednu z výstav v prachatickém centru designu Neumannka, které provozuje místostarosta Jakub Nepustil. Úkolem Heleny Dařbujánové je vytvořit návrh, který bude zahrnovat i renovaci historického nábytku v síni, novou elektroinstalaci a hlavně zcela nové sociální zázemí včetně prostoru pro přelíčení nevěsty.

„Cena komplexního designového zpracování všech místností, do kterých vstupuje veřejnost - vstupní hala, čekárna, předsálí, toalety a obřadní síň - je od Heleny Dařbujánové objednána za osmdesát tisíc korun bez DPH,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ starosta Jan Bauer. Cena následné změny podoby síně by se měla pohybovat podle zadání pro designérku od jednoho do jednoho a půl milionu korun.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky