ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Za ukončení mikulášské zábavy padlo obvinění

ZPRÁVA - Policie vyhodnotila nedávné rádoby zábavné řádění s hasičským přístrojem na mikulášské jako výtržnictví a pachatele posílá k okresnímu soudu.

    

  

# Pátek 29/12 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

V sobotu 9. prosince se v jedné menší obci nedaleko Netolic konala v kulturním domě mikulášská zábava. Jméno obce Policie ČR nezveřejnila. Zábava přitom skončila hodně netradičním způsobem. „Třiatřicetiletý muž z Netolicka před půlnocí donesl na sál menší hasební přístroj, kdy jeho obsah vystříkal mezi návštěvníky akce a mikulášská musela být ukončena,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Incident se naštěstí obešel bez zdravotních následků u návštěvníků akce, ale pro pachatele nezůstane zřejmě bez trestu. Policistům z netolického obvodního oddělení se ho totiž díky místní znalosti podařilo dohledat a aktuálně mu sdělili obvinění z výtržnictví. „Případ je realizován formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že v první polovině ledna příštího roku se o potrestání rozhodne před soudcem okresního soudu,“ dodal mluvčí.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky