ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Cizinec narazil nad přehradou čelně do stromu

ZPRÁVA - Dopravní policisté vyjížděli ve středu nad ránem k nehodě silně opilého řidiče Dacie, který nad husineckou přehradou zranil sebe i spolujezdce.

    

  

# Sobota 23/12 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

K události došlo ve středu 20. prosince kolem třetí hodiny nad ránem. K nehodě vyjeli prachatičtí dopravní policisté, kteří zjistili, že v levotočivé zatáčce v úseku mezi Prachaticemi a husineckou přehradou havaroval čtyřiapadesátiletý řidič vozu tovární značky Dacia. Když nezvládl řízení, vyjel ze silnice a narazil čelně do stromu.

„Vozidlo bylo dále odraženo do přilehlého svahu, kde se po zhruba osmi metrech zastavilo převrácené na pravém boku,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová a dodala: „Ve vozidle kromě řidiče cestoval ještě jeden spolujezdec. S vyproštěním obou osob na místě pomáhali hasiči. Muži utrpěli lehčí zranění, se kterými byli převezeni na ošetření do nemocnice.“

Orientační dechová zkouška u řidiče ukázala zhruba dvě a půl promile alkoholu v dechu. Policisté cizince převezli do policejní cely a po sdělení obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky jeho případ poslali ve zkráceném přípravném řízení k soudu. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na zhruba patnáct tisíc korun.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky