ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Živnostník vrtá studny, firma prodává potraviny

ZPRÁVA - Jihočeská hospodářská komora vyhlásila na Prachaticku živnostníka a firmu letošního roku. Vybrala je i podle toho, jak se podílejí na rozvoji regionu.

    

  

# Středa 20/12 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Foto poskytla Jihočeská hospodářská komora

Oceňování živnostníka a firmy roku na Prachaticku oblastní komorou Jihočeské hospodářské komory má řadu let trvající tradici. „Hodnotící komise posuzují mimo jiné přínos pro město a region, kvalitu výrobků a služeb, dynamický rozvoj firmy, vliv na životní prostředí, firemní kulturu a etiku podnikání,“ vysvětlila za komoru Veronika Vicková.

Na Prachaticku se letos stal živnostníkem roku Roman Simandl, který se specializuje mimo jiné na vrtané i kopané studny. „Provádíme též vrty pro geotermální vertikální sondy tepelných čerpadel,“ píše na svém webu a s vlastní technikou nabízí rovněž i různé zemní práce.

Firmou roku je pak Jednota - spotřební družstvo ve Vimperku. Tato společnost s letitou tradicí provozuje v okrese Prachatice více než třicet prodejen, které nabízí hlavně potravinářský sortiment a také základní sortiment nepotravinářského zboží. Má zhruba sto osmdesát zaměstnanců a jejím prodejnám se dlouhodobě daří odolávat i tlaku celostátních řetězců.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky