ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Novoroční výstup nabídne opět i grilované prase

ZPRÁVA - Prachatická radnice zopakuje 1. ledna na Libíně program, se kterým tu měla letos velký úspěch, když sem podle našeho odhadu přilákala kolem dvou tisíc lidí.

    

  

# Čtvrtek 7/12 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Letos 1. ledna udělala radnice v tradičním programu vítání nového roku v Prachaticích několik změn. Zrušila novoroční ohňostroj na náměstí, do programu novoročního výstupu na Libín přidala hudební vystoupení a lákala sem nově také na tradiční českou pochoutku – grilované prase. Chtěla tím podpořit komunitní rozměr této akce, která se koná už více než čtyři desetiletí.

A 1. ledna 2024 se toto schéma novoročního výstupu bude opakovat. „Chystáme podobnou akci jako letos s Boudou Vysoko. Bude připraveno grilované prase, další občerstvení a reprodukovaná hudba. Účastnické listy už jsou ve výrobě,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí městského odboru kultury, školství a cestovního ruchu Martina Klinecká.

Letos byl 1. ledna o grilované prase na Libíně hodně velký zájem. Prodávat se začalo kolem půl desáté a po třech hodinách bylo vyprodáno. Ani účastnické listy nestačily. Město jich vytisklo sedm stovek podle toho, kolik se jich rozdalo obvykle v předchozích letech, ale kolem jedenácté hodiny dopoledne už byly všechny pryč. Kromě grilovaného prasete a občerstvení Boudy Vysoko však tomuto úspěchu pomohlo určitě i hodně přívětivé počasí, když na Libíně neležel žádný sníh a bylo poměrně teplo bez srážek.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky