ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatická Tankovka dostane fitness stanoviště

ZPRÁVA - Na jaře příštího roku by se měly rozrůst možnosti sportovního vyžití na Tankovce nad Prachaticemi. Pomůže tomu dotace od Nadace ČEZ.

    

  

# Čtvrtek 30/11 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Idea úpravy Tankovky pro větší rekreační a sportovní vyžití je v Prachaticích na stole minimálně pět let od doby, kdy se objevila a získala podporu na Fóru zdravého města. V minulém volebním období vznikl projekt, který tu navrhoval čtyři fitness stanoviště a změnu povrchu.

Tři metry široký pruh pro bruslaře nebo cyklisty měl být asfaltový a zbývající pruh pak měl být z měkčího drceného materiálu pro chodce a běžce. Tato změna byla podpořena i veřejností v anketě na webu radnice. Tehdejšímu místostarostovi Miroslavu Lorencovi, který ji prosazoval, se však nepodařilo získat větší politickou podporu ani dotaci.

Současné vedení města se letos pokusilo získat peníze alespoň na fitness prvky. „Mělo by se jednat o prvky na jednoduché posilovací cviky. Mělo by to být něco obdobného jako jsou prvky druhé a třetí etapy areálu lesních her,“ vysvětlil zastupitelům vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy Luboš Kvasnička.

Na projektu a žádosti o dotaci se kromě odboru komunálních služeb podílelo také Sportovní zařízení pod vedením nového ředitele a místostarosta Jakub Nepustil. Nadace ČEZ přitom podpořila tento nápad sumou tři sta tisíc korun. - Dotace už doputovala do městského rozpočtu, radnice už hledá dodavatele prvků a realizaci předpokládá někdy v době od března do května příštího roku.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky